Kære Lars Løkke – det kan du ikke være bekendt

Kære Lars Løkke – det kan du ikke være bekendt

Lars Løkke, leder af Danmarks største parti, indkalder til pressemøde og dette møde foregår set udefra under kaotiske forhold og landets tidligere statsminister formår på få minutter at kaste al glans og l troværdighed af sig. Var det et forberedt pressemøde? Kom det bag på Lars Løkke, at der vill bive stillet spørgsmål?

Kære Lars Løkke. Luk dog op for posen. Tal dog ærligt og lige ud. På pressemødet erkendte du – og tak for det – at offentligheden har krav på svar inden kommissionen er nedsat. Men så giv os de svar og ring til Troels Lund Poulsen og fortæl ham, at heller ikke han bør holde sig tilbage. Fortæl tingene som e er. Nu. Hvis der er begået fejl af dig eller andre, så må I stille jer frem og offentliggøre. Kan I huske Lene Espersen-sagen. Hun kunne have vundet på en tidlig undskyldning. Historien er ved at gentage sig.

Alle må spørge: er forklaringen, at der her er tale om noget andet og alvorligere end Lene Espersens feriefejl. Og hvis der er det, så gælder det samme: sig sandheden. Det er ynkeligt, hvis I skal spekulere i ikke at blive afsløret.

Jeg har sakset følgende fra politiken.dk – en lille bid af pressemødet. Jeg synes du skal læse det, Lars og så i det mindste beklage dette uværdige optrin. Du er selv skyl i, at alle må tænke: den mand skjuler simpelthen noget. Der blev stillet klare spørgsmål på din egen pressekonference og du løb af pladsen som en dreng, der har stjålet slik hos købmanden. Sådan kan oppositionens leder ikke opføre sig. Det bliver straffet af vælgerne og det er dit ansvar.

Fra pressemødet:

Undskyld mig Lars Løkke, men du svarer ikke på mit spørgsmål. Har du deltaget i møder om denne sag?

»Jeg har ikke deltaget i sagsbehandlingsmøder«.

Det er ikke det, jeg spørger om. Har du deltaget i møder om Helle Thornings skattesag i Venstre-regi?

»Du spørger, og du får svar som du… øh… spørger«.

Jeg spørger meget præcist, gør jeg ikke det?

»Det, synes jeg faktisk ikke, at du gør«.

Har du deltaget i møder i Venstre-regi om Helle Thornings skattesag?

»Jamen, det er ikke noget præcist spørgsmål, du stiller. Jeg beklager meget«

Må jeg så lige stille et præcist spørgsmål. I dine tirsdagspressemøder var sagen jo oppe og vende. Har du i den forbindelse fået talenotater fra skatteministeriet om sagens sammenhæng?

»(Tænkepause) Ikke efter min erindring her på stående fod, men prøv lige at høre… Det er jo derfor, at det er så afgørende, at vi nu betragter denne sag med alvor. Jeg har stor respekt for, at alting i den journalistiske verden skal gå meget, meget hurtigt, og at det er sjovt at stille inkvisitoriske, upræcise spørgsmål, men dette er altså ikke en leg«.

Hvad er det upræcise i spørgsmålet? Hvorfor kan du ikke svare?

»Dette er en ret alvorlig sag, hvor man er nødt til at sondre mellem forskellige faser. Der er en sag, der handler om lækage af skattepapirer. Jeg tager på det skarpeste afstand. Man bliver dømt efter straffeloven, hvis man bliver opdaget. Hvis folk i Venstre har deltaget i det, så har de ingen fremtid i Venstre«.

Men Lars Løkke, hvorfor kan du ikke svare på spørgsmålet, om du har deltaget i møder om Helle Thornings skattesag?

»Må jeg ikke have lov til at tale færdig? Så kan du få lov at stille alle de spørgsmål, du har lyst til bagefter«.

»I sådan en sag, der handler om sagsbehandling, har jeg da deltaget i sagsbehandling? Selvfølgelig har jeg ikke det«

Det er heller ikke det, vi spørger om. Det er ikke sagsbehandlingen?

»Jamen, prøv nu lige at slappe af, og lad mig tale ud. Det, jeg kan sige til jer, er, at jeg har kun en interesse, Venstre har kun en interesse, og det er, at disse alvorlige beskyldninger, som I nu bringer frem med så stor iver, at din mikrofon ryster i hånden på dig… Det er jo alvorlige ting, og de skal selvfølgelig afdækkes. Den rigtige måde at afdække den sag på er at få en undersøgelseskommission. For tre uger siden har jeg udtrykt støtte til det. Jeg glæder mig til, at den bliver nedsat«.

Har offentligheden ikke krav på vores spørgsmål til dig, før den kommission er færdig?

»Jo, og jeg tror også, at offentlighedens journalistiske repræsentanter må have respekt for, at jeg nu her gennemgår sagen«.

Læs også:

Troels Lund Poulsens flugt stækker oppositionen

Hvor er Venstres chef, Lars?

Luk nu munden op, Troels.

Foto: Valente Ditte, politiken.dk

Læs flere blogindlæg her

Scroll til toppen