Stil dig nøgen foran spejlet (fem gode råd for et bedre liv fra Chris Macdonald)

Denne fantastiske mand, Chris Macdonald, tryllebandt 1.000 mennesker i Roskilde den 17. maj 2011. Chris fascinerer mig. Han har charme, selvtillid, almindeligt hår og en fantastisk udstråling. Allerbedst er det, at han omsætter diverse videnskabelige undersøgelsesresultater i et pædagogisk og mundret dansk med en charmerende amerikansk accent.

Chris og far. Du bør opleve Chris.

Her er fra mine noter FEM GODE RÅD FOR ET BEDRE LIV:

1. TPL.

2. Øv dig i at sige PYT.

3. Begræns RUMINERING.

4. Vær bevidst taknemmelig.

5.Hold en positiv attitude.

Chris i Roskilde - han glædede og tryllebandt tusinde mennesker

Angående 1:Tro på livet – og indtil du gør det – tro på lortet.

Angående 2: Når du sidder fast i trafikken, så sig PYT. Erkend, at du ikke er stærk nok til at flytte 3.000 biler foran dig. Enjoy. Eller i det mindste: Pyt. Og det samme kan du vælge i mange andre situationer. Er det værd at ærgre sig. Prøv med et “pyt”, siger Chris. Jeg har prøvet. Det virker rigtig godt.

Angående 3: En ko, der tygger drøv, tygger på eget bræk. Det kaldes ruminering. Kender du typen, der tygger drøv på egne udsagn. Gnasker på det samme hø og hakkelse. Lad være. Det smager dårligt. Det virker kun for køer.

Angående 4: Vær glad, når du vågner og kan bruge dine lemmer. Det kan være dagen er hård, men alternativt – ikke at vågne og ikke at kunne bruge din krop – er vel værre? I søndags sagde præsten Marie Harms citeret efter hukommelsen: “Vi mennesker har det med at forvente, at vi skal være lykkelige hele tiden. Det kan vi ikke være. Livet er hårdt. Vi skal nyde de lykkelige stunder og vide, at livet hver dag har sine udfordringer og stiller sine krav. Ingen har lovet os, at det skal være let. Og det er ikke let. Nyd lykkestunderne og anerkend, at resten er hårdt arbejde”.

Angående 5: Livet er uendelig kort. Nyd det, mens du kan. Hvis du er i tvivl, så tag alt tøjet af. Stil dig – gerne fem minutter hver dag – nøgen foran spejlet og erkend, at det er, hvad du har. Andet og mere har du reelt ikke. Da Chris’ far lå på dødslejet sagde han, citeret efter hukommelsen fra aftenen: ”Chris, jeg ville gerne have en dag mere. Det få jeg ikke. Det får du. Nyd den. Nyd livet. Jeg er afklaret med døden – em jeg ville hellere livet. Du har livet. Brok dig mindre. Sig ikke SKAL. Sig du kan. Du har muligheder”.

PS: PU (personlig udvikling) er SH (skide hårdt) og kræver energi. Lev sundt og fornuftigt uden at lade det sunde æde din livsglæde. Enjoy. Muahhhhh.

Tak Chris.
Nyd ham, læs ham, oplev ham.

ra At leve mindfuldt på Facebook

Søndagstankegåtur – slib sagen

10 tips fra Chris Macdonald

Stil dig nøgen foran spejlet

Er du lykkelig

Læs også: “Døden sidder altid på venstre skulder”. ”Jeg vil gøre, hvad der skal til, for at gennemføre. Punktum”.

Scroll til toppen