“Døden sidder altid på venstre skulder”. ”Jeg vil gøre, hvad der skal til, for at gennemføre. Punktum”.

Peter Bastian er bogaktuel. På torsdag udkommer hans anden bog: ”I mesterlære – en livsfortælling”.

"Mesterlære - en livsfortælling" - udkommer 26. maj 2011. Læs om den her.

IFØLGE FOROMTALE tager Pater Bastian fat på samtiden, vittigt, poetisk og filosofisk.

Om hans første bog (1987), ”Ind i musikken”, sagde han: »Jeg ville fortælle om musik og oplevelse, Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen, så det swinger, meningen med Livet, Niels Bohr og Albert Einstein, det nye verdensbillede.«

Og det gjorde han så, rigtig eftertrykkeligt. I 2011 er det ifølge foromtalen en mere eftertænksom, stadig væk fandenivoldsk, vittig og skarp samfundsborger der kigger sig omkring og tænker, det her kan vi gøre bedre. Og det kommer han så med sit bud på hvordan.

Anne Funch har interviewet Peter Bastion (Berlingske 21. Maj 2011). Heri siger han:

Tag tvivlen alvorligt – tag ansvar
”Hvis jeg tager tvivlen alvorligt hver gang ender jeg med at være fuldstændig utroværdig også i mine egne øjne. Hvis vi genovervejer vores beslutning hver gang, vi oplever tvivl. ”Er det nu virkelig noget for mig?” så står vi efter kort tid tomhændede og virrer med hovedet. Hov, hvor blev beslutningen af? En rigtig beslutning lyder sådan her: ”Jeg vil gøre hvad der skal til, for at gennemføre den. Punktum”.

Peter Bastian peger på, at alt for mange ”zapper oplevelser”. ”Jeg vil kaste mig ud i det med liv og sjæl og se, om det er noget for mig”. Sådan en ”beslutning” er ifølge Peter Bastian ”bare ikke stærk nok”.

Gør, hvad der skal til, siger Peter Bastian

Døden sidder altid på venstre skulder
Peter Bastian opfordrer os til én gang for alle at ”gøre op med den offerbevidsthed, der som en gift siver rundt i samfundet, for vi er ikke ofre for noget som helst, andet end os selv”. Hver enkelt skal tage ansvar for sin egne handlinger, mener Peter Bastian. Og jeg er enig med ham. Det er det rigtige – ikke det lette. Peter Bastian fortæller om en grønlandsk åndemager, der engang fortalte ham, at ”døden sidder altid på venstre skulder”. Og så spørger Peter Bastian Anne Funch – og os andre – ”Ved du hvad det betyder?”

Tænk lige over det. Hvad betyder de ord for dig?
Peter Bastian giver sin forklaring:

”Det betyder, at alting tæller. Du er aldrig ansvarsfri. Alt hvad du gør 24 timer i døgnet syv dage om ugen, det tæller. Og det eneste, vi har, det er tid. Tid er det eneste, vi har”.

Læs også:

Peter Bastian: jeg må konstatere, at jeg åbenbart tror på Gud, hvad enten jeg vil eller ej.

Stil dig nøgen foran spejlet (fem gode råd for et bedre liv fra Chris Macdonald).

Læs desuden: Ti gode råd fra Chris

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen