Henrik Dahl fastholder: Helle Thorning ikke egnet som landets leder

Venstrefløjens markante stemme, socialdemokraten Henrik Dahl, der er en kendt samfundsdebattør, er blevet sydeskive for venstrefløjens harme over han ærlige udmelding om at Helle Thorning er uegnet til at været betroet stillingen som statsminister i Danmark.

Kan Helle Thorning klare opgaven som leder af Danmark. Henrik Dahl mener klart nej.

Jeg må sige, at vi mangler folk som Henrik Dahl, der har modet til at tale Roma midt imod. Har modet til at afsløre, at Helle Thorning er Kejserens Nye Klæder. Vi er mange, der har haft respekt for Henrik Dahls dømmekraft i årevis. Det har man også i Socialdemokratiet. Han har været med i inderkredsen og har en vigtig viden, som han nu formidler. Det har affødt en forudsigelig reaktion, hvor der kaldes på venner, som kan imødegå Henrik Dahl.

Det har givet Henrik Dahl muligheden for at forklare og eventuelt trække i land. Henrik Dahl udtaler sig i dag i BT og jeg må sige, at han her gør sin kritik endnu mere specifik og markant.

Jeg har aldrig forstået, at nogle så et lys i Helle Thorning. Den opfattelse havde jeg også, da hun slog Frank Jensen. Det undrede mig meget. Siden har jeg fulgt hende. I mine øjne går hun efter magt og er ligeglad med Danmark og de vælgere, hun vil have til at stemme på sig. Hun har valgt Villy Søvndal og har sat Radikale udenfor døren. Efter min mning uklogt og udtryk for populisme.

Hvis nogen fortsat har tillid til at Helle Thorning kan lede Danmark, så vil jeg henvise til Henrik Dahls bog og til interviewet i Kommunikationsforum, hvorfra jeg kan citere følgende*):

Helle Thorning-Schmidts indsats i begge grupperne mindede mig om, hvorfor jeg hverken kan lide gruppe¬arbejde eller fælles karakter. Der er også altid en, der lader de andre arbejde, men ikke har det mindste imod at indkassere den gode fælleskarakter til sidst. Og igen: vi taler om en person, der gerne vil være statsminister. Det er det, der er på spil og det, der gør det berettiget at fremlægge oplysningerne (som jeg i øvrigt ikke var den første, der bragte til torvs. Historien om gruppe to står i Martin Krasnik: Ritt & Søren: Samtaler om krig og kærlighed. People’s Press 2009, side 232-234. Jeg kan blot bekræfte, hvad de to siger, og uddybe det en smule).

Man må åbenbart ikke punktere drømmen
Skal man holde sin mund med den slags? Åbenbart. At få drømmen om en dynamisk, spænd¬ende, erfaren og alligevel visionær kvinde valgt til statsminister, er for mange mennesker tilsyneladende så vigtigt, at de ikke vil vækkes. Jeg er mere nøgtern. Derfor kigger jeg på c.v.’et, overvejer mine personlige erfaringer fra de to grupper og lægger dem til de vurderinger, jeg får fra andre koldsindige mennesker med tæt kontakt til det politiske liv. Intet af dette er karaktermord, og intet er drevet af odiøse motiver. Jeg synes, det er en så alvorlig sag, hvem der er stats¬minister, at selvom jeg i grunden gerne så et nyt regime, så er jeg betænkelig ved den person, der står til at tage over.

http://allanohms.wordpress.com/2011/05/14/nu-erkendt-af-venstrefl%C3%B8jen-%E2%80%9Dde-r%C3%B8de-er-en-katastrofe%E2%80%9D/

*)
http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/karaktermord-eller-varedeklaration-paa-helle-thorning-schmidt

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.foumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine blogindlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen