De unge vil ikke stemme til kommunalvalget

De unge vil ikke stemme til kommunalvalget

Antallet af unge under 25 år, der stemmer til kommunalvalget, er faldende. En ny Momentum-undersøgelse afdækker problemet. Unges valgdeltagelse er lavest, når det kommer til kommunalvalget. Det er skidt for demokratiet, mener både forskere og politikere. Det skriver KL’s nyhedsbrev Momentum.

I undersøgelsen, som er foretaget af YouGov for Momentum, erklærer 42 procent af de unge under 25 sig ’ikke’ eller ’slet ikke’ interesseret i kommunalpolitik.
Derudover er kun 35 procent af de 17 til 24-årige helt sikre på, at de vil bruge deres stemme ved kommunalvalget til november.

Det er noget hø. Vi er nødt til at få de unge på banen. Jeg håber at mange af jer vil møde frem og lytte til politikerne. Stil spørgsmål til dem. Gå i dialog. Og husk så på, at det er hverken kriminelt eller betænkeligt at politikere kan være lidt op i årene. Erfaring er vigtig i politik og i livet. I USA er det en æressag at være gammel nok til at blive minister. I Danmark har vi det modsat. Jeg tror USA er klogere end os på dette punkt.

Jeg har givet et bud på kandidater til byrådet – også andre end min egen topkanidat, Lars Lindskov. Læs mere her.

Scroll til toppen