Martin Krasnik klæder justitsministeren af for åben skærm – 30 minutter i træk

Martin Krasnik klæder justitsministeren af for åben skærm – 30 minutter i træk

Hvorfor er det, at mere offentlighed kan skade en regerings arbejde? Det var det enkelte spørgsmål, som justitsminister Bødskov i 30 minutter i træk ikke ville svare på. Krasnik spurgte 14 gange, men fik intet svar.

Se en historisk live-demo af hvordan en dansk minister i 2013 bruger 30 minutter på at undlade at svare, men i stedet tørrer indstuderede sætninger af på seerne.

Justitsminister Morten Bødskov (S) måtte i dag til en stor høring på Christiansborg forsvare den ny offentlighedslov, der har været under kraftig kritik den sidste tid. Ændringerne i den nye offentlighedslov betyder blandt andet, at korrespondancer mellem ministre og embedsværk kan unddrages aktindsigt, lige så vel som dokumenter der udveksles mellem ministre og folketingsmedlemmer i forbindelse med lovgivningsarbejde. Bødskov selv kalder det en sikring af, at regeringsapparatet kan fungere mest effektivt. Kritikerne kalder det derimod en alarmerende indskrænkning af pressens muligheder for at kontrollere statsmagten.

 

Martin Krasnik - fremragende interviewer

Se Martin Krasniks blændende interview her. Det er stærkt TV. Krasnik forsøger at fastholde en minister, der helt klart møder frem for at tale udenom. Han skælder ministeren ud for at tale udenom, for at stjæle tiden og for at være embedsmand frem for politiker med idealer. En pinlig sag for dansk politik, for justitsministerne er desværre ikke ene om at føre sig frem som viser i denne sjældent klare dokumentar sendt live i 30 minutter. Tak Martin Krasnik.

Jeg skrev om det i februar, men først nu er der en vis gryende skepsis i befolkningen. Jeg håber mange, rigtig mange, vil se denne fremragende TV-dokumentar. Den må gå over i retorik-historien.

 

”Jeg synes, journalisterne i fremtiden bør overveje ganske simpelt at ekskludere en interviewperson som for eksempel Bødskov i Deadline onsdag. Når han ikke svarer, så er det ikke et interview, og hvis han forud for mødet med Krasnik i Deadline har sagt ja til et interview, så ekskluderer han sig selv ved ikke at deltage i det”. Chresten Heesgård Ibsen, Kommunikationskonsulent, journalist.

Bølgerne går fortsat højt efter Krasniks interview med Bødskov om offentlighedsloven. Journalisten skriver:

Justitsminister Morten Bødskov var i Deadline i går aftes. Værten Martin Krasnik bad ham 28 gange på små 10 minutter om et konkret eksempel på, hvorfor ministre har brug for mindre åbenhed omkring deres arbejde. Han svarede aldrig (Journalisten.dk).

Læs hele indlægget med udskrift fra interviewet, her.

Læs også mit indlæg fra februar: Problemet er ikke mangelnde høring omkring offentlighedsloven. Problemet er manglende høring hos politikerne 

Og fra april: Ny offentlighedslov konfirmerer syg kultur.

 

Scroll til toppen