Jyske Bank er i gang med et Dankorttyveri – del gerne

Jyske Bank er i gang med et Dankorttyveri – del gerne

Jyske Bank er i gang med et Dankorttyveri – og del gerne denne advarsel. Jyske Bank vil rent ud sagt ødelægge vores velfungerende dankort for at score flere penge. Jeg vil gerne opfordre dig til at gå imod den idé. Hvis Jyske Banks udspil går godt, så risikerer vi, at andre banker følger med og så vil vores dankort være i fare.

Jyske Bank har besluttet at splitte Visadankortet, så kunder fremover skal have to kort, et Visakort og et dankort. Dankortet kan bruges i Danmark, ikke længere i udlandet. Her skal du bruge et andet kort, siger Jyske Bank. Fordi: ét kort svarer til, at vi også kun har én type bil og én type tøj, forklarer Anders Dam Dam til Finans. Fremover kan kunderne selv bestemme, om de vil betale med Visa eller dankort, og hvis ikke de bruger dankortet, bliver det droppet, lyder beskeden fra Silkeborg.

Mener Anders Dam vi er dumme ?

Anders Dam må åbenbart regne dig og mig for dumme. For hvorfor skulle vi ønske to kort, når vi ved, at ét kort fungerer fint? Er der nogen, der vil bytte ét kort, der kan bruges både herhjemme og i udlandet til to kort? Har du også to mobiltelefoner – efter hvem du skal ringe til? Nej, vel. Tværtimod afskaffer vi fastnettelefonen og klarer os hver især med én telefon.

Jyske Bank tabte kampen mod Mobile Pay, hvor Dam også ville have sin egen Swipp, men kunderne sagde ”glem det Jyske Bank”. Og Anders Dam måtte ydmygt opgive Swipp, som kostede Jyske Bank mange penge.

Både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv advaret imod, fordi vurderingen er, at mange forbrugere vil fravælge et kort, som kun kan bruges i Danmark og vil medføre øgede omkostninger for forbrugere, butikker og samfundet som helhed.

Jyske Banks opgør med dankortet bunder i, at banken kan tjene flere penge på internationale betalingskort, som ikke er underlagt samme gebyrbegrænsninger som dankortet. Det er danske politikere, der bestemmer, hvilke gebyrer, der må være på Dankort. Det betyder, at bankerne kan tjene flere penge på gebyrer på butikkernes og danskernes bekostning, hvis andre kort vinder frem.

Forbrugerrådet, Tænk og Dansk Erhverv protesterer mod Jyske Banks tiltag

”Et sådant scenarie, som jeg selvfølgelig ikke håber, bliver til virkelighed, vil blive et meget dyrt bekendtskab for detailhandlen og forbrugerne. Overgang fra Dankort til andre kort vil ske gradvist, men i sidste ende kan det meget vel løbe op i hundredvis af millioner af kroner,” siger Henrik Hyltoft, der er markedsrirektør i Dansk Erhverv.

” Visa/Dankortet er et af de billigste betalingskort i verden. Det er tosset at smide væk”, siger Troels Hauer Holmberg, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk. Visa/Dankortet er i virkeligheden 2 kort – et Dankort og et Visakort.

Kombinationen af de 2 kort gør, at du kan bruge dit kort i alle danske butikker, i udlandet og i udenlandske webshops. Det har gjort kortet populært.

Visa/Dankortet er det mest brugte betalingskort i Danmark. Og heldigvis for det – det er nemlig også det billigste betalingskort på markedet.

Visakort og MasterCard bliver markedsført massivt af bankerne på bekostning af Dankort. Unge får ikke længere automatisk tilbudt Visa/Dankort når de bliver 18 og ofte bliver der tilknyttet frynsegoder og anden lokkemad, der skal få dig til at vælge de internationale kort.

Nye betalingsapps som Apple Pay kan heller ikke bruges sammen med Dankortet.

Dankortet er derfor allerede under pres – og når Jyske Bank melder ud, at de kun vil tilbyde deres kunder rene Dankort og rene Visakort, bliver presset større.

 

Hvis Visa/Dankort ikke længere er en mulighed, kan det blive begyndelsen til enden for Dankortet.

 

Vær med til at vise, at vi protesterer mod Jyske Banks forsøg på at aflive Dankortet

Jeg vil gerne opfordre dig til at gå med i kampen for at fortælle Jyske Bank, at deres urimelige forsøg på at nedlægge vores velfungerende Dankort ikke er fair forretning. Desværre kan jeg frygte, at Jyske Bank er lige glad. Anders Dam går gerne egne veje. Børsen omtaler i dag  f.eks. en sag om tusindvis af investoreres kæmpetab på Jyske Bank-obligationer hvor Jyske Bank efter finanskrisen nægtede at anerkende Finanstilsynets og Pengeinstitutankenævnets konklusioner om at Jyske Bank havde leveret mangelfuld rådgivning og Jyske Bank kastede sig også ud i et slagsmål med Forbrugerombudsmanden før det var muligt at finde en løsning.

Der er to vigtige ting i denne sag: Jyske Banks kunder bør tænke sig godt om og overveje om det er smart at være i en bank, der vil af med et velfungerende Dankort. Den anden ting er, at vi, der ikke er kunder i Jyske Bank, vi skal sende et signal til andre banker om, at vi vil beholde vores Dankort.

Dankorttyveri

Derfor skal du bruge Dankortet

https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/privatoekonomi-og-aftaler/betaling/dankort-skal-du-betale-med-dankort

 

 

 

 

 

Scroll til toppen