På med vanten og op på ølkassen!

På med vanten og op på ølkassen!

Op på ølkassen

Lene Kobbernagel

Op på ølkassen. Lene Kobbernagel har skrevet en pædagogisk bog om hvordan du får dine budskaber ud over disken. Er det nødvendigt? Svaret er “ja” og verden er mit vidne. Bogen bør læses af alle, der interesserer sig for kommunikation. Den indeholder nyttige værktøjer, der forklares pædagogisk.

Bogen “Op på ølkassen” indledes med et citat af Kenneth Gergen: “To look at yourself as a single being is absurd. The new way to look at it is, I’m connected, therefore I am”. Det er da helt rigtigt – og alligevel halter det mange steder med den gode kommunikation. Med evnen til at formidle et – rigtigt og vigtigt – budskab, så det når uden om forhindre og frem til adressaten. Ikke underligt, for vi er mange, der ikke har øvet og tilstrækkeligt. Nogle af os ved det, andre har ikke engang selv opdaget det. Bogen kan være en stor hjælper til begge grupper.

Bogen en guldgrube af “derfor’er” og “sådan’er”. Det er forfatterens ambition at hjælpe dig til “at forstå, hvordan du helt konkret supplerer den kommunikation, du allerede har styr på, med en kommunikation, der går lige i hjertekulen på dem, du taler til”. En stor ambition, men den bliver nået på 192 velskrevne sider i et godt sprog og med pædagogiske illustrationer af Simon Hartvig og Geelmuyden Kise.

Ord er stærke. De kan starte og slutte krige. De kan slå ihjel. De kan bryde ned og bygge op. De kan formidle. De kan gøre en forskel. Ofte en stor og helt afgørende forskel.

Og så er der den bløde mellemvare – “normaliteten” – hvor det bliver til ordgrød og helt eller delvist skønne spildte kræfter. Fordi vi måske går rundt og tror, at bare fordi vi har lært at tale, så evner vi også at kommunikere på den rigtige måde. Det gør kun naturtalenter og de tælles i færre antal end almindeligt antaget, så køb bogen og få nogle effektive værktøjer.

Størst indtryk gjorde afsnittet om påvirkningskraft. Det er et begreb Lene Kobbernagel har fundet på. Det går ud på at ændre et “tja” til et “ja”. Det er da en vigtig evne, må man sige. Om metoden siger forfatteren, at det “at øge din påvirkningskraft er en effektiv og overset følelsesbaseret strategi til at kile dig selv ind i en beslutningsproces, der er vanskelig at få adgang til med udelukkende sagligt baserede appelformer”. Bravo. Wakeup-call til os alle. Verden er ved at gå i stå på grund af uklogt overforbrug af sagligt baserede appelformer. Af ukendskab til, hvordan vi mennesker danner holdninger.

Op på ølkassen

Øvelse gør mester

Vi skal forstå at veksle mellem at spille på system 1 og system 2. System 1 er altid på, altid tændt og kræver ingen mental energi. Klar til at træffe beslutning her og nu – uden dybere overvejelser. System 2 er rationelt, det er langsommere og det konkluderer på baggrund af store mængder information. Hvis du – som mange af os gør – kommunikerer alene til system 2, så går det galt. Dine gode argumenter når ikke frem, men ædes og gnaskes af system 1 og det er ikke så heldigt, selvom det føles godt. System 1 fører bare til forhastede konklusioner med afgørende vægt på måske kun ét aspekt af en vanskelig sag. Pas på det og styr din kommunikation så den balancerer klogt og bevidst mellem de to systemer. Bogen giver gode anvisninger til hvordan den opgave kan løses. Stille og pædagogisk lærer du, hvordan de rigtige appelformer – både bløde og hårde – rigtig balanceret kan styre dine budskaber igennem forhindringerne og frem mod målet: at blive forstået.

Du lærer om kropssproget – formlen for tillid – mixerpulten og styring af den – troværdighed – sikkerhed – intimitet – alt har det betydning for arbejdet med det kropssprog vi ved er så vigtigt, men som vi kan blive bedre til at bruge. Du lærer at finde din kernesætning, metaforer, fortællinger, formater, tegninger og rumformater.

Og så åbner Lene Kobbernagel for en værktøjskasse med 40 værktøjer, der hver for sig giver et puf til større påvirkningskraft. Værktøjerne er rubriceret under de syv bløde appelformer. Overskueligt opdelt og fint illustreret.

Hvorfor anbefaler jeg dig denne bog?

Op på ølkassen

Op på ølkassen

Fordi jeg er optaget af kommunikation. Og vild efter at blive lidt bedre til det hver dag. Hvis du har samme interesse, så bestil bogen “Op på ølkassen” og sæt tid af til at læse og øve med den. Du opnår, at dine budskaber lettere bliver forstået. Du møder mennesker på en anden måde. Lene Kobbernagel har drevet egen virksomhed siden 2011. Hun har undervist mig i kropssprog og hold da op, hvor var der meget at lære (anbefales – se hjemmesiden). Hun har rådgivet ledere i mere end 90 større virksomheder i strategisk anvendelse af kropssprog, metaforer og fortællinger. Forfatteren er professionel og det mærkes klart på bogen – den er skrevet ud fra et ønske om at sætte læseren i stand til at vokse. Og den lykkes med dette flotte formål.

Tjek også forfatterens hjemmeside, hvor du finder gode videoklip og fint værktøjer. Lad os kommunikere bedre sammen. Allesammen.

Op på ølkassen (ISBN13: 9788702260083).

Gyldendal Business

Gyldendals omtale af bogen

Lene Kobbernagel

 

 

Scroll til toppen