Folkemøde-malkeko?

Folkemøde-malkeko?

Folkemøde-malkeko. Så er der snart Folkemødet. Det er en sandkasse for moderatorer og nettet flyder over med sådanne, der gerne vil sælge deres vare for 25-30.000 kroner pr time. Jeg holder meget af Folkemødet, men hold nu op hvor er det blevet et mekka for ussel mammon, der deles mellem en indspist gruppen af guds gaver til folket, sm flyver ind til øen – og de er i skarp konkurrence med de bornholmere, der har givet prisskruen i Folkemødet-ugen et yderligere skru opad. Jeg er ved at være tilhænger af at flytte Folkemødet fra Allinge.

Eksempler:

Anna Sophia Hermansen skriver på LinkedIn: Jeg elsker Folkemødet og er der i år fra åbningsdagen og til den bitre ende. Hvis du mangler en moderator eller paneldeltager, kan jeg bookes, men jeg vil høfligt minde om, at jeg tager penge for mit arbejde (og betaler man peanuts, får man aber).  Sidste år indgik jeg i 14 debatter om alt fra CSR, image, kunstig intelligens, iværksætteri og anprisningsregler til bibliotekernes fremtid, tv-serien SKAM og hvorfor kvinder er så dårlige til at netværke. Jeg laver også CEO-interviews (især hvis chefen er en mand og ser godt ud. Men hvis vedkommende er meget kedelig, koster det ekstra). Book mig direkte her eller via Athenas.

Henrik Qvortrup skriver på LinkedIn: Mangler du en kontant og erfaren ordstyrer/moderator/interviewer til Folkemødet på Bornholm (eller for den sags skyld til andre arrangementer), så giv gerne lyd – enten DM eller på henrikqvortrup@live.com (For en ordens skyld: Rødvin er glimrende – altså i alle andre sammenhænge end som honorar for et stykke professionelt arbejde…)

Fra pressen:

Jaja, en teltplads koster mindst 30.000

Sådan skriver Peter C. i en af de kommentarer, der er skrevet på Bornholms Tidende om de priser, deltagere på Folkemødet betaler for at bo og stille debat-telte op.

Ifølge Ritzaus oplysninger er en større dansk organisation nemlig ved at overveje at bruge 80.000 kr næste år for at leje et hus og en have i Allinge Centrum. Og prisen på 80.000 kr overrasker heller ikke Anders J:

Puha en griskhed

– Der er for mange mennesker som brokker sig over noget de slet ikke kender noget til. En telt plads på havnen koster 30.000-70.000 i leje, skriver Anders J, mens Pia S synes 80.000 er forkasteligt mange penge:

– Puh en griskhed.

– Jeg var forarget over priser på 20-30000 for husly, men 80 tusind hører ingen steder hjemme, skriver Pia.

Folkemødet er en god forretning for bornholmerne. Et sted er prisen på overnatning næsten blevet fordoblet fra i fjor til i år. Og priserne for stadepladser er i nogle tilfælde blevet tredoblet. Stigningerne er urimelige og skader mangfoldigheden, mener organisationer.

Vi bør have en debat om Folkemødet. Hvor er det folkelige blevet af – jeg mindes med glæde min deltagelse i det første Folkemødet.

Læs også:

Folkemødet for folket

Fra Folkemødet

Folkemødet tilhører Bornholm – fingrene væk

Folkemødet 2013 – duer det?

 

Scroll til toppen