Mindeord for Hans Arne Larsen

Mindeord for Hans Arne Larsen

Kim, Allan, tilsynsførende Helle og Hans Arne i Svendborg Roklub.

Kim, Allan, tilsynsførende Helle og Hans Arne i Svendborg Roklub.

Hans Arne Larsen døde fredag den 30. september. Han blev indmeldt i Roskilde Roklub i 1962 og var et aktivt medlem lige siden. Men han var der allerede i 1949 i barnevogn sammen med forældrene. Blev uddannet murer, senere elektriker og installatør og kom til faderens elfirma Arne V. Larsen. Et firma, der i to menneskealdre blev drevet fra Elmevej 24 i Roskilde. I 1987 overtog Hans Arne firmaet og førte det videre til pensioneringen i 2015.

Hans Arne var en meget dygtig håndværker og Arne V. Larsen-firmaet havde gennem alle årene en stor fast stok af lokale kunder, der satte pris på den måde virksomheden blev drevet. Det var før det blev moderne at skilte med værdigrundlag – her var det meget enkelt: ordentlighed var drivkraften. Arne V.Larsen og Anne-Lise var med til Arnes død, hvorefter Anne-Lise fortsat helt frem til 2015. Hans Arne var aktiv i elinstallatørforeningen, som han satte stor pris på.

Det er ikke nogen overdrivelse at næste al fritid blev brugt i roklubben, både som aktiv roer og i en periode tillige som medlem af klubbens bestyrelse og forskellige udvalg.

Klubhuset blev opført i 1940, hvor Hans Arns far, Arne, var med. Ved senere udvidelser og ombygninger var Hans Arne en fast støtte. Det seneste års tid var han meget aktivt optaget af udvidelsen af roklubbens motionsrum, hvor han med andre rokammerater stod for elarbejdet helt frem til fredag eftermiddag, hvor han døde pludseligt. Aftenen før indvielsen af det motionscenter han havde lagt så mange kræfter i og var så stolt af.

Hans Arne var også aktiv i foreningen Gamle Roskilde Roere, hvor han forerslog det revolutionerende, at foreningen skulle optage kvindelige medlemmer.

Fredag den 11. august 2017. Afgang fra Lejre - Hans Arne, Allan, Kim og vores chauffør og sløjdlærer, Ole Krüger.

Fredag den 11. august 2017. Afgang fra Lejre – Hans Arne, Allan, Kim og vores chauffør og sløjdlærer, Ole Krüger.

Sammen med Hans Arne tog vi hvert år på en uges roferie i fremmed rofarvand. Det gjorde vi i vores private underafdeling af Roskilde Roklub: Roforeningen Bølgeskvulp. Vi fik lov til at opleve denne luksus i hele 35 år i træk, hvilket er en sjældenhed i dansk rosport. Vi fik mange gode venner rundt omkring – ikke mindst takket været Hans Arnes vindende og venlige væsen. For Hans Arne – og os andre – var turen til Sydfyn et af årets helt store højdepunkter. Vi fik, da vi fejrede 30 års jubilæum Dansk Forening for Rosports langtursnål for indsatsen og Hans Arne var meget glad for anerkendelsen. I august måned i år – for “et øjeblik siden” – fejrede vi sammen med vores hustruer dette jubilæum. Det skete i håbet og forvisningen om, at vi kun var halvvejs. Men her blev vi fredag aften kaldt til orden.

Hans Arne var af stille natur. Et dygtigt og vidende menneske, der kunne grine så hjerteligt, være både lun og sarkastisk, og som altid havde et vågent øje på samfundets udvikling og forhold. Han var levende engageret i roklubben og efter pensioneringen blev han igen en meget aktiv roer året rundt. Han elskede den frihed pensionisttilværelsen gav og holdt samtidig af at have tiden til aktivt at dyrke roklubben som i de unge dage”.

Allan, Hans Arne og Kim, Korshavn, august 2017.

Allan, Hans Arne og Kim, Korshavn, august 2017.

Hans Arne var et varmt, blidt og dejligt menneske med en sjælden varme i hele sit væsen. Et menneske, der var indbegrebet af ordentlighed og den gode kammerat. En sund sjæl i et sundt legeme, ja menneskeliggørelsen af Dansk Idræts velkendte slogan “Ro, Renlighed og Regelmæssighed” på den allerbedste måde.

De varmeste tanker til hustruen Lene og sønnerne Rasmus og Niels-Johan og til barnebarnet Jonas.

Kim Rørbæk og Allan Ohms

Roforeningen Bølgeskvulp

Læs også:

Hvad er venskab

Tanker fra en robåd – storpolitik i det sydfynske øhav

Billeder af et venskab – billeder fra Bølgeskvulps tur (forhåbentlig til inspiration)

Tanker fra sydhavet – i toårers inrigger på tour for 29. år i træk

 

Scroll til toppen