Tak Omø

Tak Omø

OmøTak Omø. Elsker Omøs natur. Jeg er landet her igen. Efter den smukke tur med færgen fra Stigsnæs kommer Omø mig i møde. Omfavner mig. Tager imod mig i samme sekund som færgen kysser bolværket. Havnven. Fiskerbådene. Pæsens blå fiskekutter KR 10. Ishuset. Perlen. Stranden. Menneskene på kajen. Fru Hansens fiskebutik. Lystbådehavnen og Milles Hus ovre til venstre. Omø – vi mødes igen og jeg er som hver gang fortabt som lykkelig forelsket i dig.

Omø har et meget rigt fugleliv. En lise for sjælden. Jeg kender dårligt forskel på en gråspurv og en solsort, men jeg elsker Omøs fugleliv. En dag vil jeg studere det og lære forskel på de skønne sangstemmer. Lige nu nøjes jeg med at åbne øjne, øren og næsetip. Jeg tager bare imod. Mindfullnes – go home. Det er er “the real thing” 😉

OmøViben kaldes øens karakterfugl. Grågæs og flere andearter og endda den sjældne rørdrum yngler ved den lille sø, læser jeg. Mosen – omkring 75 hektar – huser ændre, gæs og vadefugle. Den gråstrubede lappedykker. I biotoper på øen er der gode vilkår for ynglende fuglearter. Tornirisk og gulspurv og en række sangfugle.

Alle de almindelige danske småfugle er her også, inklusive sanglærke og engpiber. Og du kan se havet hele vejen rundt og afsøge for edderfugle, sortænder og fløjlsænder – eller bare suge næring fra havets skiftende farver, lyde og trafik. Sundet, bæltet og Smålandsfarvandet giver Omø denne ubeskrivelig sjæl, som gør mig forpustet af glæde hvergang jeg er her.

Min iPhone tager gode billeder, men lige netop fugle er den ikke skrap til. Nyd alligevel billederne. Og brug links nedenfor til at tjekke øen ud – og kom gerne med til Kulturdagene her. Kulturdagene er onsdag den 26. juli til og med lørdag den 29. juli. Fra programmet:

Onsdag: Alberte Winding duo – Alberte og Andreas Fuglebæk.

Torsdag: Elmø-Hoffmann & Julian Jørgensen.

Fredag: Arly Badstue & STille Friends.

Lørdag: Peter Belli & De rejsende.

Natfærge lørdag. Mange spændende arrangementer i dagtimerne og supermad til fair pris om aftenen.

Læs programmet for Omø Kulturdage 2017 her her.

Om'

Tak. Tak Omø. Jeg må lige citere Omø-sangen – og så vil jeg glæde mig til Omø Kulturdage, hvor vi bl.a. skal høre Peter Belli live. Kom og vær med.

I vores lille samfund, på vores lille ø,

som er opkaldt efter en ung og dejlig mø.

Der lever en klat mennesker i både godt og ondt,

for livet er jo dejligt, og på Omø går det rundt.

IMG_1278På Omøs grønne land, med den blå og friske strand,

med de mange søde molebøffer.

Der sker så mange ting – i vores havnebassin

når det går hen og bliver sommer igen.

 

Med mange sommerhuse er vores ø besat.

Turisterne de kommer både dag og nat.

Med biler og med både – tror de, de kan råde

over vores lille grønne ø.

Læs mere:

Lidt om Omø

Omø – Wikipedias faktuelle oplysninger

Omø – visit Sjælland

Om Omø Fyr

Berlingske om Omø

Omø Kulturdage 2017

Omø Kulturdage – Facebook

Omø Kulturedage 2015 – med Sebastian

Omø-filmen – portræt af Omø

Husk de bøgelyse, grønne øer (leder i Kristeligt Dagblad)

Scroll til toppen