Om debatniveauet på Facebook – hvor dårskaben trives

Om debatniveauet på Facebook – hvor dårskaben trives

Debatniveauet på Facebook – hvordan er det nu lige det er? Vi ved jo godt at indlæg på Facebook regelmæssigt mødes med ”folkets røst”, som, ikke altid er lige urban. I dag tillod jeg mig at kommentere et indlæg, der indeholder en rå kritik af at Roskilde kommune har sikret festivalens og andre arrangementers fremtid ved at  gennemføre en ekspropriation (sagen om gartneren). Da sagen var på sit højeste, tændte den lederskribenterne i de førende bogeerlige aviser. CEPOS røg på den og mange andre. Og i dag viser et indlæg, at sagen lever endnu.

Det er godt at være uenige. Energi opstår i brudfladen mellem forskellige synspunkter. Men det er alligevel tankevækkende, når man ser hvordan der ”argumenteres”. Jeg har samlet nogle input fra debatten og jeg er helt enig med Churchill, der i Kristelig Dagblads leder citeres for følgende udtalelse: ”Det bedste argument imod demokrati er en fem minutters samtale med den gennemsnitlige vælger.”

Du får lige 22 klip fra tråden i dag.

1. Lars Andersen (oplyser i Facebook ”bor i Panama” og ”uden fast adresse” og ellers ikke noget. Lars Andersen skriver:

”Min indre cirkushest rører kraftigt på sig, når jeg ser billeder fra årets Roskilde Festival. I flere år har jeg lagt over 100 ulønnede timer på Arena-scenen, og jeg har elsket hvert et sekund.

Desværre valgte Roskilde Kommune i 2013 i tæt samarbejde med festivalen at ekspropriere et stykke jord, der ligger op til festivalpladsen. Jord som blev ejet af en mand, Keld, der drev planteskole der.
Jorden havde Roskilde Festival i øvrigt selv nøje udpeget i en rapport udarbejdet i 2009.

Derfor kan jeg ikke længere støtte begivenheden, hverken som betalende gæst eller som ulønnet donor af 100 timers hårdt fysisk arbejde (det sidste er nok heller ikke muligt, da jeg vist er persona non grata pga en pro-ejendomsret banneraktion jeg arrangerede sidste år jeg arbejdede dér).

Kommer jeg så nogensinde tilbage på den festival, der både har givet mig sex, drugs and rock’n’roll – og bare generelt awesome times med awesome”.

2. Jeg kommenterer:

”Fuldstændig uenig. Klar tilhænger af den nødvendige ekspropriation. Gartneren var ligeglad med jorden, men forsøgte at få en overpris for jorden. Godt supporteret af JP, CEPOS og en del andre, der forskanset bag deres skriveborde gjorde sig kloge på ekspropriationsreglerne og i mangel af saglige argumenter tog de følelsesmæssige i brug. De holder åbenbart stadig. Jeg glæder mig til #rf16og er stolt af at et flertal i byrådet holdt fast trods gartnerens mange forskellige julelege”.

3. Lars Andersen deler:

” Allan Ohms, advokat i Roskilde, mener det er helt ok at tage ting fra folk med magt, hvis han vurderer, at de er “ligeglade med det”. Sikke en dejlig mand”.

4. Tommy Larsen Allan Ohms respekterer skam blot magthaverne hjemme i Roskilde, forbrydere eller ej.

5. Allan Birch Banditter i habitter….

6. JensEric Larsen Kommer fra mit område…. Han er GUD, men vil egentlig helst være Jesus, men han er jo taget! Så GUD er helt ok for ham! Samtidig er han jo jurist og det laveste et menneske kan komme!

7. Lars Andersen Der her er i øvrigt et indlæg, der vil kunne få mig straffet, hvis mennesker som Søren Pind, får held til at indføre deres “respektpakker”. Jeg kalder nemlig en offentlig ansat for kriminel – og det er de jo nok ikke enige i i det offentlige. De har jo definitionsretten. #1984

8. Lars Andersen Så hvis du vurderer, “at man ikke lige har brug for noget og er ligeglad” må byrådet godt tage det med magt?

Du er en i særklasse klam stodder, Allan.

9. Lars Andersen Jeg vil også gerne have svar på, om du, Allan, har tjent penge på at bistå kommunen med den pågældende svinestreg.

For så er du jo medskyldig.

10. Allan Ohms Lars Andersen Lars jeg har masser af argumenter, men jeg debatterer ikke med mennesker, der som “argument” kalder modparten “en klam stodder”.

11. Lars Andersen.  Når man hylder røveri, er man en klam stodder. Derfor er du en klam stodder. Det kan jeg ikke gøre for, Allan. Der var desuden ikke et argument.

12.Jens Fisker.  Allan Ohms du kan debattere med mig. Jeg har ikke kaldt dig noget (endnu). Men spørgsmålet er det samme.

13. Torben Andersen Allan, har du, eller har du ikke tjent penge, på sagen?

14. Michael Madsen Allan du tjener penge på at være part i en sag? Det kunne godt lyde til at du var part i denne sag? Jeg hverken kender Keld eller nogen tæt på hans omgangskreds, så jeg har ingen økonomisk interesse i sagen, men ser sagen ud fra et menneskeligt synspunkt. Keld er den lille mand imod det store maskineri som du måske kunne være en del af.

15. Lars Andersen Retfærdigvis skal der siges, at jeg ikke ved en disse om hvorvidt Allan har arbejdet for kommunen i denne sag.

16. Michael Madsen Noget kunne tyde på at Allan var part i sagen eller havde en direkte interesse i at Roskilde festival fik fat i jord der ikke var eller er deres jord på lovligt og moralsk i orden vis.

17. Allan Ohms Jens Fisker du gentager. Og jeg gentager.

18. Mikkel Friis Allan Ohms svar nu på spørgsmålet og lad være at spille tøsefornærmet, det klæder bestemt ikke en voksen mand…

19. Jens Fisker Allan Ohms lad os høre dine argumenter!

20. Anders Friis Jensen Allan Ohm, dit moralske kompas er fuldstændigt smadret/ikke eksisterende. Hvordan kan du vælge at se igennem fingrene med noget, som strider imod Grundloven?

21. Thomas Buch Petersen Mikkel Friis, han er jo åbenlys ikke en mand men en svagpisser

22. Peter Skyttegaard Jeg har ikke fået brugt min cykel så meget i år. Må hellere lige køre en tur, så Allan Ohms ikke kommer og konfiskerer den … :/

Udover foranstående har jeg fået et par private sms’er om min klamhed og andre grovheder, som jeg ikke vil gengive her.

De sociale medier har stillet en talerstol frem, som åbenbart tiltrækker mennesker, som måske ikke tidligere har fået talt ud. Det er sikkert udmærket. Jeg er ikke er særlig beroliget over niveauet, men håber at det er godt for noget, at nogle mennesker får lidt luft ud.

PS: Som  det fremgår vil mange gerne vide om jeg har tjent penge på sagen. Svaret er: nej. Min indsats har bestået i at forsøge at få kommunen og gartnere i dialog. Jeg har bl.a. fået et forlag til at sponsere bogen “Den 3. vej” (om løsning af konflikter), som jeg har sendt til borgmesteren, gartneren og kommunaldirektøren. Ingen af dem har reageret. Min indsats består alene i at debattere som borger i Roskilde.

Scroll til toppen