Grænsebommepartiet er grænseløs overfor demokratiet

Grænsebommepartiet er grænseløs overfor demokratiet

Grænsebommepartiet: Lars Løkke Rasmussen skal se bort fra konventioner og internationale forpligtelser, hvis han vil være ven med det største borgerlige parti i Danmark, skriver JP i dag på forsiden.

Grænsebommepartiet er grænseløs farligt

DF soler sig i succes med at rykker midterpartierne kraft til højre. Det har jeg skrevet en del om allerede og JPs forsidehistorie i dag gør det nødvendigt at advare igen: Dansk Folkeparti forsøger hele tiden at rykke mod højre. Udviklingen er ikke til at tage fejl af og selvom alle slår korsets tegn for sig, så fører denne trinvise rykning til ulykker. For tvivlere henviser jeg til verdenshistorien og kendsgerningen om, at historien gentager sig. DF bliver ved og ved og ved og ved og ved. Ingen stramning er tilstrækkelig og hver sejr markeres med en palet af nye krav. De gamle partier siger fra, men føjer sig ud fra en betragtning om, at det vil deres vælgere nok gerne have. Men det vil vi altså ikke! Nok er nok, kære politikere. Stands DFs højredrejning af vores samfund. Nu.

Den polerede, altid med slips og kækt smil udstyrede Kristian Thulesen Dahl, der fremstår som enhver svigermors drøm, er vildt farlig. En ulv i fåreklæder. Han er en dygtig retoriker, en dygtig politiker, en klog strateg og derfor manipulerer han rundt med de skræmte midterpartier, der reelt danser after hans fløjte.

Må jeg citere Thulesens Dahls forføreriske retorik fra agens JPs forside:

»Hvis Folketinget kan give domstolene bemyndigelse til at fratage et statsborgerskab, burde Folketinget også selv kunne gøre det,« siger han.

Det kan måske i manges øren lyde plausibelt, men det et frontalangreb uden grænser på vores demokrati, hvor vi netop adskiller den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt. Det Thulesen Dahl og Søren Espersens hedeste drøm at få ophævet domstolenes magt på en måde, så den til enhver tid herskende folkestemning skal bestemme. Det er farligt. Alene det at tænke det, men Thulesen Dahl siger det højt. På forsiden af JP.

Thulesen Dahl vil ikke acceptere, at politiske forslag, der bunder i »sund fornuft«, bliver bremset af »tilfældige jurister fra centraladministrationen«, hedder det. Far alene vide. Vi vil have grænsebomme, men samtidig går vi grænseløst mod demokratiet. Det skal være den, der råber højst, der vinder. Pyt med omtanke. Pyt med internationale konventioner. Vi kan selv. Fem millioner mennesker kan gå på vandet i vores pengetank og skal ikke yde ofre til verden. Vi skal kræve ind, forlange og udelukke dem, der er mindre godt kørende. Hvor er det gennemført usympatisk, men værre er det, at det er farligt. Får Thulesen Dahl magt, som han har agt, så kan det gå galt. Og vi ser den samme udvikling i Europa og USA.

Eva Ersbøll, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, mener ifølge JP, at politikerne kan udskyde konventionsvurderingen af enkelte forslag. Men hun ser ingen realisme i, at »Danmark bare lige kan få ændret forskellige konventioner«. Nej kær Eva Ersbøll og det ved Thulesen Dahl godt. Hans ærinde er at rykke grænser. Han vil rykke Danmark markant til højre og helt derud, hvor selv de mørkeste mørkemænd ville føle sig lidt i tvivl. Manden, der elsker grænsebomme er selv grænseløs, når det gælder grænseløse angreb på demokratiet.

Claus Juul og Amnesty International udtaler til JP sin bekymring for en udmelding af internationalt samarbejde, som Danmark, ifølge chefjuristen, ellers traditionelt har været forgangsland for.

»Hvis Danmark rent faktisk tager forbehold og melder sig ud af internationale konventioner, er det sandsynligvis noget, som vil få brynene helt op i panden hos de fleste. Det er mest noget, lande som Hviderusland gør, og skulle Danmark gøre det, vil det betyde, at man sætter sig uden for indflydelse i de store internationale fora, hvor vi ellers har været fortrop for en indstilling om, at tiltagene kun nytter noget, hvis vi løfter samlet med en universel forståelse af konventionerne,« forklarer Claus Juul. Og jeg er helt enig. Smykkeloven har allerede ødelagt alt for meget for Danmarks anseelse.

Jeg håber flere vil få øjnene op for DFs farlighed. Der er brug for det. Vi skal ikke have flere grænsebomme – vi skal have solide grænser mod angreb på magtens tredeling, internationale konventioner og almindelig anstændighed.

Læs også:

DF til Løkke: Ignorer konventionsforpligtelser

Amnesty: Man bekæmper ikke radikalisering ved at ignorere internationale konventioner

Folketinget Er Bange Og Aner Ikke Hvad De Skal Gøre – Det Er Livsfarligt

Alting Har En Pris. Om Demokrati Og Debat

Retssikkerheden Ofres Af Mette Frederiksen. Farligt

 

 

 

 

Scroll til toppen