Det hele er samfundets skyld! Eller?

Det hele er samfundets skyld! Eller?

Ja det indtryk kan man godt få ved at læse avisen, høre radio eller se TV. Hele tiden er der noget galt. En idiot udstilles og alle rykker sammen i forargelse. ”Det er da også for galt”, ”hvor dum kan man være” og ”ih altså”.

samfundetsskyld 1 Så er det jeg spørger: Og hvad bidrager du selv med? Hvad er dit  bidrag til fællesskabet? Er det tom bedreviden og hul tale eller gør  du noget for at give et bidrag til fællesskabet? Er du flittig eller  bruger du tiden på dårlige undskyldninger for at gøre så lidt som  muligt? Passer du dit arbejde eller koncentrerer du dig om at finde  fem fejl hos kolleger, kunder, chefer?

Hvordan ligger det med din indsats?

 

Lad os gøre et tankeeksperiment: tænk hvis 80% af befolkningen brugte tiden på at sætte fokus på egen indsats. Hvordan kan JEG gøre mere? Hvordan kan JEG bidrage? Hvordan kan jeg levere varen? Hvordan kan JEG behandle mine kunder, mine kolleger, min familie bedre?
Hvad sker der, hvis jeg skruer ned for kravene til andre og op for kravene til mig selv?

Kunne det ikke være et interessant eksperiment? I dag stiller jeg kun krav til mig selv og de fejl andre begår lader jeg passere uden at bruge tid på dem. Kun holde fokus på ”hvad kan jeg selv bidrage med”. Giv den gas på indsatsen og droppe selvmedlidenheden.

Fra TV2s ”Verdens lykkeligste Mand” – ”Det er samfundets skyld”:

”Jeg snakker mest om ingenting, mig selv og så mig selv
og nogen gange får jeg det næsten helt skidt
Jeg mener hvor dum kan man blive. Hvordan kan så
mange mennesker i læn
gden være tilfreds med så lidt?
Det er samfundets skyld
Ja, det er samfundets skyld
Samfundets skyld!
Det er et nødråb. Et ægte nødråb. S.O.S. Nødråb!”

Scroll til toppen