Tilgiv dig selv. Sig ja. Søg ikke pefektionen – 12 hjælpepunkter

Tilgiv dig selv. Sig ja. Søg ikke pefektionen – 12 hjælpepunkter

På Twitter fandt jeg opslag fra @PernilleT: Forgive yourself. Say yes seldomly. Dont seek perfection… how successful people stay productive. En artikel af Travis Bradberry.

“Unfortunately, self-control is a difficult skill to rely on. Self-control is so fleeting for most people that when Martin Seligman and his colleagues at the University of Pennsylvania surveyed two million people and asked them to rank order their strengths in 24 different skills, self-control ended up in the very bottom slot. And when your self-control leaves something to be desired, so does your productivity”.
Spændende. Travis skriver levende og under 12 overskrifter.

Undersægelser viser, at når du arbejder med dem, så rykker du fremad på den gode måde:
1. They forgive themselves

2. They don’t say yes unless they really want to

3. They don’t seek perfection

4. They focus on solutions

5. They avoid asking “what if?”

6. They stay positive

7. They eat

8. They sleep

9. They exercise

10. They meditate

11. They ride the wave

12. They squash negative self-talk

Fejl undgås ikke. Fylder de for meget bliver de din nutid og de vil forhindre dig i en bedre fremtid. Simpelt? Ja. For simpelt? Tværtimod da. Godt pinpointet.

Nej er et powerfyldt ord. Brug det. Vær ikke bange for det. Jo vanskeligere du har ved at sige nej, desto mere stresset bliver du. Når du siger nej viser du respekt for de opgaver du har gang i nu. Vær klar i spyttet. Tal ikke uden om. Beslut dig og sig fra.

Søg ikke det perfekte. Det findes ikke. Hvis du vil være perfekt, har du beredt din vej med problemer. Fokuser ikke på problemer, men på løsninger. Fokuser på hvordan du vil forbedre dig selv.

Du skal ikke bekymre dig med “what if”. Du skal tænke frem ad og strategisk.

Hjælp din hjerne ved at tænke på noget positivt. Tænk positivt. Når dit hoved er fyldt med negative tanker er selvkontrol vanskelig. Så skal du tænke på en positiv ting fra dagen – en der har været eller vil komme. Uanset hvor lille den er, bare den er positiv.

Pas på dit blodsukker. Spis sundt og rigtigt. Det gør det lettere at bevare selvkontrollen.

Noget af det vigtigste er at få en god nats søvn, hver nat. Det lader hjernen op og du kan ikke springe over, når du har travlt. Sover du ikke, spiser du forkert og du er ikke effektiv og du vil have let ved at blive stresset.

Bare ti minutters motion, hvor du får pulsen op, er meget virkningsfuldt. Når du mediterer, træner du din hjerne til selvkontrol. Så lidt som fem minutters fokus på dit åndedræt gør en forskel. Tænk på den træning buddhistiske munke tager – de bliver i stand til at tage tingene ind for blot at lade dem passere.

Tænk nogle gange. Blot ti minutter kan gøre en markant forskel på hvordan du ser mulighederne.

Når den negative selvsnak indfinder sig skal du stoppe op. Når dit hoved er fyldt med negative tanker, så stop. Skriv dem ned på papir. Momentum skal ned. Så tager det negative ikke overhånd.

Skriv ned og vurder om de er sande. Hvis du synes, så vend dem med en betroet ven. På den måde kan du rense ud. Du kan på den måde komme ud af den negative ring og i en positiv udvikling, hvor der er plads til det positive.

Arbejd med disse muligheder. Så rykker du dig i den rigtige retning. Måske. Hvem ved.

How successful people stay productive

Scroll til toppen