Skal grundskylden afskaffes? Eller skal vi tænke anderledes?

Skal grundskylden afskaffes? Eller skal vi tænke anderledes?

Grundskylden kritiseres i denne tid. Forståeligt nok, mener jeg som husejer. Det virkelige problem er jo bare, at hvis grundskylden afskaffes/fastfryses, så skal pengene snuppes et andet sted. For statskassen er et bundløst kar. Den diskussion går bare ikke an i Danmark. Der er tre ting helt galt i Danmark, og hvis du nævner dem, så bliver du udsat for en tæt byge af bemærkninger og vurderinger af din sjæl: 1) skattetrykket er for højt 2) der er for mange offentligt ansatte og 3) der er for mange på overførselsindkomst.

Ad 1 – skattetrykket er for højt

Når du giver udtryk for det, ås har du gjort dig berettiget til stemplet ”asocial idiot”. Skattetrykket er ikke for højt og den der siger det, er potentiel skattesnyder og udenfor det gode selskab. At ønske sig lavere skatter er i Danmark udtryk for, at du er luddoven, selvmedlidende og foragter andre mennesker. Det er udsigtsløst at forklare, at mindre skattetryk vil føre til fremgang for alle, at vi vil kunne tiltrække udenlandske virksomheder, øge antallet af arbejdspladser, mindske arbejdsløsheden og øge statens indtægter. Det er bare forbudt at sige skattelettelser.

Ad 2 – der er for mange offentligt ansatte

Når du kritiserer Foghs køb af valgsejre med offentlige arbejdspladser, så er du et ondt menneske. Du hader gamle og mener at patienter på sygehuse skal ligge på gangene – helst ubehandlet. Det er udsigtsløst at forklare, at vi simpelthen har et forvokset bureaukrati, hvor alt for mange er ansat til at behandle papirer og hvor alt for få beskæftiger sig med at skaffe indtægter til Danmark. Nej, du er et respektløst menneske, der taler ondt om en arbejdsgruppe, der har det lige så hårdt som andre ansatte. Emnet er bandlyst og må kun diskuteres i mørke og med lav stemmeføring.

Ad 3 – for mange på overførselsindkomst

Her er ingen diskussion mulig: du ER et ondt, simpelt og dårligt menneske. Du er følelseskold og mangler helt forståelse for, at mennesker på overførselsindkomst ikke selv har ønsket sig her. De ville allerhelst være i arbejde, men det er jo fordi du arbejder som en hest, at der ikke er plads til alle. Det er udsigtsløst at argumentere for at nu over to millioner herhjemme over 15 år, som modtager førtidspension, efterløn, dagpenge, kontanthjælp, folkepension eller andre offentlige ydelser. Der har tilmed været en historisk stor stigning på hele 200.000 i antallet af offentligt forsørgede over de sidste fire år, siger Finansministeriet. Du skal heller ikke forsøge dig med at sige, at det er uværdigt at placere så mange mennesker på overførsel og at det er forkert, når et land arbejder med at komme store dele af dens befolkning i kasser med stemplet: kan ikke arbejde. Nej, hold bøtte eller tag imod fortjente tæsk.

Ja, grundskylden er (også) en urimelig skat. Og hvem skal så gøre noget ved det. Af de fire millioner stemmeberettigede danskere er 2,1 million offentligt ansatte eller på overførselsindkomst. Vil de sætte grundskylden ned eller op?

Scroll til toppen