Rome – I love you. Roma – Ti amo. Rom – jeg elsker dig.

Rome – I love you. Roma – Ti amo. Rom – jeg elsker dig.

Rome. Roma. Rom. Jeg elsker diug. I love you. Ti amo.

Translated by google for some sort of English at the bottom of the article – scroll down. Tradotto da Googe in una specie di italiano al fondo di questo articolo – scorrere verso il basso.

Rom siges at være grundlagt af tvillingerne Romulus og Remus i 753 f.Kr. Det er i dag – den 21. april 2014 – 2.767 dage siden. Om ca. tre uger indtager Susanne og jeg byen igen. Første gang jeg så den var i anden 1. g. Vi købte vin i fem liters bøtter og hyggede og jeg faldt pladask for byen. Siden er det blevet til talrige besøg, indgåelse af ægteskab og fejring af en lang række fester. Jeg er fuldstændig betaget af byen.

En ting er dens historie. Det romerske riges storhed og fald. Den kan stadig fornemmes. Ja, mærkes. Via Appia og markante bygningsværker, der siden er skudt op og bevaret. I dag er Rom en velfungerende storby- Italiensk velfugnerende forstås. På randen af konkurs, men på første klasse. Politisk inficeret som resten af landet. Og fyldt med italienere, der bare er så skønne. Sproget er musisk. En oplevelse. Jeg mestrer det ikke, men jeg lytter og nyder hvert et sekund.

Menneskene. Maden. Vinen. Husene. Morgenerne. Dagene. Aftenerne. Nætterne. Barerne. Restauranterne. De små spisesteder. De fine spisesteder. De grønne oaser.

Trastevere – åh du er skøn

Tingene (hyggetingene) sker i Trastevere på den anden side Tibern. Tæt på begge sider af Tibern er der mest gang i den. Mellem Corsoen og inde mod Tiberne og via broen Ponte Sisto til den anden side (Trastevre), finder du de sjove områder, synes jeg.
Butiskmæssigt er der mange sjove butikker med tøj o.a. hvis du finder Campo dei Fiori. Her handles med grønt fra kl 6 morgen til ud på eftermiddagen. Om aftenen er der spisning og hygge. Men at side der kl 6 om morgenen og se de handlende køre ind, det er noget særligt.

Campo dei Fiori

Campo dei Fiorir - oplev det kl 6 om morgenen

Campo dei Fiorir – oplev det kl 6 om morgenen

Godt at opleve Campo dei Fiori. OK restaurant er Taverna del Campo, Piazza Campo dei Fiori 16, tlf 06 6874 4402. Dette torv er let at finde. Der er flere superbutikker med kød og pålæg.

Når I står foran slagter/købmanden på hjørnet på pladsen (med statue bag jer og ser lige frem) kommer I ud i en gade med mange tøjbutikker. Gå ad den 5-600 meter og drej til venstre ad Via dei Chiavari. Først på venstre hånd finder I en skøn bager. Lidt længere nede på venstre hånd vel verdens bedste butik med håndlavede lædertasker. Ibiz i nr. 39 – se deres hjemmeside her og besøg butikken med mor, far og datter.

Wonderful selection of beautiful hand made leather goods. The items are made on site by the owner. Very friendly proprietors and fun, well made purses, belts, and small items.

Lige før du drejer ad Via dei Chiavari går du på “strøget” frea mpo dei Fiori og her fidner du en Intimissimi-forretning med det skønneste italienske under4tøj – til begge køn. Tjek VIA DEI GIUBBONARI 96.

Går I i stedet lige ud 150 meter kommer på venstre hånd en lille tips/fortovscafe med en stor tyk, skaldet vært. Han serverer byens bedste gin/tonic.

Når I kommer over Ponte Sistobroen (gående) går I ind i Trastevereområdet først til Piazza Trilussa. Herfra kan du gå på oplevelse rundt i de smågader. Det kan drille lidt at finde rundt, men brug et par timer og du føler jer hjemme.

K

Købmand Biagio

Her har jeg via Per Pallesen, som er en stor Rom-elsker, fundet den lille butik i Via Della Scala nr. 64: Da Biagio. Her har han åbnet sin forretning hver dag siden 1972. Nu står han i forretningen og hans søn Daniel assisterer, når han har fri fra jobbet. Daniel er gift og har to børn. Det er en meget lille forretning, hvor du kan købe et glas vin/øl og en flaske to take away. Jeg kan sidde der i timevis. Biagio taler kun italiensk, men vi forstå alligevel hinanden ret godt. Du må gerne hilse fra il avocato Allan fra Danmark og sige, at jeg besøger ham snart. Han har et eller andet sted hængende billeder fra nogle af vores besøg.

6

To gode venner hos Biagio

De to dejlige mennesker mødte jeg i butikken i 2002. Tog et billede, som jeg medbragte og viste frem forrige år. Manden til venstre genkendte sig selv. Kvinden er hans kæreste, som han ikke er kæreste med længere. Vi blev inviteret hjem til ham til middag, da ekskæresten var i byen. Det viser sig, at hendes mor er dansk. Hendes bror kom også til middagen, han har hotel på Sicilien. De tgaler begge noget dansk og det var superhyggeligt.

Det er den slags man oplever hos hjertelige Biagio. Han taler kun italiensk, men jeg har engang siddet en halv dag i butikken sammen med ham. Det gik fint. Han sælger god vin – og det bedste er, at du kan købe glas hois ham. Der er et fast klientel af stamkunder. Ham her er kollega til mig og holder nærmest kontor på stedet:

7

Min argentinske kollega hos Biagio

I baglokalet har Biagio en plakat jeg lavede for ham og et billede af “os fra Danmark” (il avocato). I kan vise Biagio det og give ham og Danielle et knus fra Susanne og mig. Tak. Jeg elsker dem. Til højre for ligger i øvrigt en ret skøn tøjbutik, som har koster mig en del.

Fest Da Biagio

Fest Da Biagio

Vi har gennem årene haft mange gode venner med også hos Biagio. Her er et billede fra den tid, hvor de romerske myndigheder ikke forhindrede et bord på gaden. Det var en stjernestund med mine gamle naboer fra ct. Agnes, Lone og Jakob med Helene og Hans Ole. At sidde der, mens mørkningen kommer i aftenvarmen med et godt glas af den gode italienske rødvin, det er bare sagen. Velkommen iDa Biagio.

4

Rosa og Danielle

Butikken kan godt være svær at finde. Åbner ca. kl 10 og lukker efter hvad der er kunder til. Når det er varmt ofte først efter midnat. Hans kone hedder Rosa og hans søn Danielle. Nyd et glas der og få en snak med Biagio.

Se også Facebook med Biagio

Det gode spisested – hos Giulia – Hostaria la Botticella

Sådan ser der ud - og bemærk lige: meget svært at finde om dagen, hvor borde og det hele er gemt indenfor.

Sådan ser der ud – og bemærk lige: meget svært at finde om dagen, hvor borde og det hele er gemt indenfor.

I skal også besøge Giulia og hilse fra mig. Spørg om du må se kaptajnsjakken, jeg har foræret hende og lade Giulia bestemme menuen, så bliver I ikke snydt. Det ligger i Trastevere i en lille gade.

I får førsteklasses mad og betjening i Via del Leorpardo, Trastevere (tæt ved købmand Biagio). Hils fra Susanne, Helene, Allan og Pinoccio (Hans Ole). Tlf 06-5814 4738. Giulia kom fra Rumænien, lærte sig italiensk og knoklede i årevis som rengøringsdame. Har nu denne restaurant og eget luksushus i Rom. Hun er et livsstykke.  Vi har besøgt hende talrige gange, herunder til flere fester for op til 30 personer – og det er super hver gang.

 

Lad hende bestemme menuen – du vil få et pragtmåltid.

NB: I dagtimerne kan du næsten ikke se, at der er restaurant. Du kan se hendes Facebook-side her. Her har jeg skrevet om stedet. Gaden er lille, men det ER muligt at finde den. Find den på nettet. Den er kun få hundrede meter fra Biagio i Via della Scala (se foran).

12

Osgteria der Belli – godt spisested

13

Jubelvinen Terre Brune

Et andet godt spisested er Osteria der Belli, Piazza S. Apollonia 11, Trastevere (tlf 7). Den er rimelig i pris. I skal spørge efter en Brune Terre – det er himmelsk rødvin og ikke enorm dyr.

 

 

 

Verdens bedste bar – San Calisto

Bar San Calisto

Bar San Calisto

Roms bedste værtshus Bar San Calisto, som ligger lige i nærheden af købmanden. Just ask for it. Adressen er Piazza San Caslisto (lukket søndag). Her kommer alle typer. Ludere, lommetyve, filosoffer. Jeg har besøgt det på alle tider af døgnet. Klokken 7 kommer de lokale, skraldemænd og kontorfolk og får kaffe. Op ad dagen kommer der flere lokale i en modne alder. Så begynder turisterne at kigge indenfor og hen på eftermiddagen til ud på natten bliver det mere og mere intenst.

Jeg elsker at sidder og iagttage livet fra en plads ved bordet med en kop kaffe eller en Peroni – en halv liter for 2 uro serveret ved bordet. Den går ikke andre steder i Rom.Stedet er berømmet for deres egen is. Jeg fik en formiddag den ære at blive vist rundt af ejeren – en flittig midaldrende mand, som næsten altid er på baren. Han var stolt over produkterne – og med god grund. Deres kaffe er fin og Peroniøllet er køligt. Der er en fantastisk atmosfære og mange af stamgæsterne er farverige personer, f.eks. Rani og min romerske veninde, hvis navn jeg har glemt – men det varme menneske er i mit hjerte.

Toilettet – der er ét – er ikke det mest oplivende og du skal være kvik på ødderne for at holde øren lukket imens…

På billedet er en af stamgæsterne, som tæller en del ældre damer. Ejeren, Marcello, har et fantastisk glimt i øjet. I må ikke snyde jer selv for at sidde her. Sid stille – både dag og aften – og oplev de lokale. De har det bedste flødeskum til varm kakao i Rom, den bedste is i Rom og de billigste øl i Rom. En dag viste Marcello stolt isproduktionen – jo, den er hjemmelvet go supergod, men det er og bliver Peperoni og gin-tonic, der er nummer et her.
Rani

Rani

Her møder jeg hvert år Rani. Lokal. Ikke ret mange tænder. Mødte ham senere, hvor jeg tilbragte et par timer under den store markise i regnvejr.

Han, en australsk filosofiprofessor på orlov for at skrive en bog og elektrikeren Hans Arne Larsen og jeg diskuterede mennesker og filosofi. Det var ret intenst og underholdene og vi fik både store øl og store gin-tonic, det hele af højeste kvalitet.

Det eneste monument jeg efterhånden bruger tid på er den fantastiske Pantheon. Det er en fantastisk bygning. I kvarteret rundt om ligger mange gode butikker. Barerne er dyre her, men området skønt. Fontaine Trevi besøger jeg dog også altid. Den er smuk, men meget turistet. Ved Pantheon findes et godt spiested, som ikke er for dyrt. Ristorante da Fortunato, Via del Pantheon 55, tlf 06 6792 788.

Selv elsker jeg at sidde på en stol og bare nyde atmosfæren. Jeg vælger små barer eller hosteriaer, hvor de lokale også kommer.

Læs også: San Calisto Bar, Rome You Can’t Help But Love It

My Favorite Restaurant In Rome, Trastevere

På Lynvisit I Mit Elskede Rom

Fræk fredag i Trastevere

Italian language:

Restaurant Alle Fratte di Trastevere

Restaurant Alle Fratte di Trastevere - Via delle Fratte di Trastevere, 49/50 - 00153 Roma - Italia - Tel. +39-065835775 - email: info@allefratteditrastevere.com

Restaurant Alle Fratte di Trastevere – Via delle Fratte di Trastevere, 49/50 – 00153 Roma – Italia – Tel. +39-065835775 – email: info@allefratteditrastevere.com

Alle Fratte Et findt sted, ikke langt fra Bar an  Calisto.

Roma si dice sia stata fondata dai gemelli Romolo e Remo nel 753 aC Oggi è il : – 21 aprile 2014-2767 giorni fa . In circa . tre settimane occupa Susanne e la città ho di nuovo . La prima volta che l’ho visto era in un altro 1 g Abbiamo comprato vino per cinque vasche litri e ha avuto un buon tempo e mi sono innamorato con la città . Poiché è stato quello di numerose visite , il matrimonio e la celebrazione di una serie di celebrazioni . Sono totalmente affascinato dalla città .

Una cosa è la sua storia . L’impero romano salire e scendere . Si può ancora essere notato. Sì , ci siamo sentiti . Via Appia ed edifici distintivi che da allora sono sorti e conservati . Oggi , Roma è una città -italiano velfugnerende funzionante capito . Sull’orlo del fallimento , ma di prima classe . Politica infettato come il resto del paese . E pieno di italiani che sono così bello . Il linguaggio è musicale . Un’esperienza . Ho imparato , ma io ascolto e godo ogni secondo .

Men . Il cibo . Il vino . Case . Mornings . Le giornate . Serate . Le notti . Le barre . Restairanterne . I piccoli ristoranti . I ristoranti di qualità . Le oasi verdi.

Trastevere – oh si stima

Le cose (cose divertenti ) avviene in Trastevere , dall’altra parte del Tevere . Chiudere su entrambi i lati maggior parte del tempo del Tevere in esso . Tra il Corso e dentro contro Tiberne e via Ponte Sisto verso l’altro lato ( Trastevre ) , troverete le zone divertenti, credo .
Butiskmæssigt ci sono molti negozi divertenti con capi di abbigliamento , ecc Se trovate Campo dei Fiori . Qui è possibile acquistare verdura alle 6 del mattino al tardo pomeriggio . In serata c’è la cena e la socializzazione . Ma quella pagina lì alle 6 del mattino e vedere i commercianti incontrano , si tratta di qualcosa di speciale .

Campo dei Fiori

Campo dei Fiorir – sperimenta alle 06:00
Campo dei Fiorir – sperimenta alle 06:00
Bello vedere Campo dei Firoi . OK ristorante Taverna del Campo Piazza Campo dei Fiori 16 , tel 06 6874 4402 nd Questa piazza è facile da trovare . Ci sono diversi negozi super con carne e salumi .

Quando ti trovi di fronte al negozio di macelleria / alimentari all’angolo della piazza ( con la statua dietro di voi e guardare dritto ) si esce in una strada con molti negozi di abbigliamento . Percorrere i 5-600 metri e girare a sinistra in Via dei Chiavari . In primo luogo , sulla sinistra troverete un meraviglioso fornaio . Proprio lungo la mano sinistra probabilmente migliori boutique del mondo, con borse in pelle fatti a mano . Ieri ho invece appena fuori 150 metri arrivando sulla sinistra un piccolo consiglio / caffè all’aperto con un grande grasso , calvo ospite . Egli serve miglior gin / tonificante della città .

Quando si attraversa il Ponte Sisto ( a piedi) si va in Trastevereområdet . Il centro non è molto grande . Si può prendere in giro un po ‘per andare in giro, ma hanno bisogno di un paio d’ore e vi sentirete come a casa .

K
K
Qui via Per Pallesen , che è un grande rum – amante, trovato il piccolo negozio in Via Della Scala # 64 : Quando Biagio . Qui ha aperto il suo negozio ogni giorno dal 1972. Ora lui è nel business e suo figlio Daniel assist quando ha tempo fuori dal lavoro alla Microsoft di Roma . Daniel è sposato e ha due figli . Si tratta di un piccolo negozio dove è possibile acquistare un bicchiere di vino / birra e una bottiglia di due ringraziamenti di distanza . Posso stare lì per ore . Biagio parla solo italiano , ma abbiamo ancora capito molto bene . Si può salutare da il avocato A llan dalla Danimarca e dire che lo visito maggio . Ha qualche appendere le immagini di alcuni della nostra visita .

6DE due belle persone che ho incontrato nel negozio nel 2002 . Ha preso una foto che ho portato avanti e ha mostrato lo scorso anno. L’ uomo a sinistra si riconoscono . La donna è la sua ragazza che sta uscendo più. Siamo stati invitati a casa sua per cena, quando il suo ex-fidanzato era in città . Si scopre che sua madre è danese. Suo fratello è venuto a cena , ha struttura in Sicilia . Il tgaler sia un po ‘ danese ed era super accogliente .

Questo è il tipo si sperimenta con cordiale Biagio . Lui parla solo italiano , ma una volta che mi sono seduto per mezza giornata nel negozio con lui . E ‘andato bene . Vende buon vino – e la parte migliore è che si può acquistare in vetro di lui HOIS . C’è una solida clientela di frequentatori abituali . Questo suo collega per me e mantenere l’ufficio di campo più vicino :

PA parete di fronte alla strada a destra della porta leggermente verso l’alto pende una vecchia foto dove sono a . Posso mostrare Biagio e dare rosa e Biagio e Danielle un abbraccio da Sue e me. Grazie. Io li amo . Danielle giornata lavorativa in IBM , ma di solito prendere in consegna la sera . A destra di è anche una stima negozio di abbigliamento giusto che mi è costato molto .

Parte Da Biagio
Parte Da Biagio
Abbiamo nel corso degli anni ha avuto molti buoni amici anche a Biagio . Ecco una foto dal momento in cui le autorità romane non hanno impedito un tavolo sulla strada . È stato un momento stellare con i miei vecchi vicini di ct . Agnes , Lone e James , Helene e Hans Ole . Per sedersi lì, mentre il crepuscolo arriva nel calore sera con un bicchiere di buon vino rosso italiano , è solo il caso . Benvenuti ida Biagio .

4Butikken potrebbe essere difficile da trovare. Apre ca . alle ore 10 e si chiude dopo ciò che è clienti. Quando fa caldo spesso solo dopo la mezzanotte . Sua moglie ha chiamato Rosa e suo figlio Danielle . Gustare un bicchiere lì e fare una chiacchierata con Biagio .

Vedi anche Facebook con Biagio

Il buon ristorante – con Giulia – Hostaria La Botticella

Come fa sembrare – ed appena nota : molto difficile trovare un giorno in cui le tabelle e tutto ciò memorizzati all’interno .
Come fa sembrare – ed appena nota : molto difficile trovare un giorno in cui le tabelle e tutto ciò memorizzati all’interno .
È inoltre necessario visitare Giulia e salutarmi . Chiedete se è possibile vedere la giacca capitano , le ho dato e lasciato Giulia determinare il menu, quindi non si è ingannato . Si trova a Trastevere in una piccola strada .

È possibile ottenere cibo di prima classe e servizio in Via del Leorpardo , Trastevere (vicino al supermercato Biagio ) . Salutate da Allan e Pinoccio ( Hans Ole ) . Tel : 06-5814 4738 th C’è un cameriere albanese dimenticato il nome , si è studenti giovani e di legge . Giulia è venuto dalla Romania , imparato l’italiano e faticato per anni come una donna delle pulizie . Avere adesso questo ristorante, e una vacanza di lusso privato a Roma . È un pezzo di vita . Abbiamo visitato le numerose volte , anche ai più parti per un massimo di 30 persone – ed è super ogni volta .

 

Salutate Giulia da Sue e Allan e chiedere se è possibile vedere la giacca capitano . Lasciala decidere il menu – avrete un pasto meraviglioso . NB : Durante il giorno si può a malapena vedere che c’è ristorante. Potete vedere la sua pagina di Facebook qui . Qui ho scritto circa il posto . La strada è piccola , ma è possibile trovarlo. Cercare sul web .

1213Et Un altro buon ristorante Osteria lì Belli , Piazza S. Apollonia 11 , Trastevere (tel 7 ) . E ‘ ragionevole nel prezzo . Devo chiedere un Terre Brune – è il vino rosso celeste e non animali enormi .

 

Miglior bar del mondo – San Calisto

Bar San Calisto
Bar San Calisto
Migliore taverna Bar di Roma San Calisto , che si trova proprio vicino al negozio di alimentari . Basta chiedere per essa. L’indirizzo è Piazza San Caslisto (chiuso la Domenica) . Ecco che arriva tutti i tipi . Le prostitute , borseggiatori , filosofi . Proprio la cosa per Ove ( e voi)

Nella foto è uno dei clienti abituali , che conta alcune signore anziane. Il marito dolce è co -proprietario e ha una grande luccichio negli occhi . Non deve ingannare voi stessi a stare qui . Sit ancora – giorno e notte – e sperimentare la gente del posto . Ahr la panna montata migliore per cioccolata calda a Roma , il miglior gelato a Roma e la birra più economica a Roma .

Rani
Rani
Qui si incontrano ogni anno Rani . Locale . Non troppi denti . Incontrato più tardi, quando ho trascorso un paio d’ore sotto la grande tenda sotto la pioggia .

Lui , un professore di filosofia australiano in congedo per scrivere un libro ed elettricista Hans Arne Larsen e ho discusso le persone e la filosofia . E ‘stato piuttosto intenso e divertente e siamo stati entrambi ottima birra e ottimo gin tonic , tutti di altissima qualità .

L’unico monumento che gradualmente passare il tempo sopra è il fantastico Pantheon . Si tratta di un grande edificio . Nel quartiere intorno ad esso , molti buoni negozi . I bar sono costosi , ma la zona, però . Fontaine Trevi visitare anche io sempre . E ‘ bello , ma molto turistica . Specchio Pantheon può essere trovato da un pozzo Spiested , che non è troppo costoso . Ristorante da Fortunato , Via del Pantheon 55 , tel 06 6792 788

Anche se mi piace di sedersi su una sedia e semplicemente godersi l’atmosfera . Scelgo piccoli bar o hosteriaer dove i locali anche venire .

Rome is said to have been founded by the twins Romulus and Remus in 753 BC Today is : – 21 april 2014-2767 days ago . In about . three weeks occupies Susanne and I town again . The first time I saw it was in another 1 g We bought wine for five liter tubs and had a good time and I fell in love with the city. Since it has been to numerous visits , marriage and celebration of a variety of celebrations. I am totally captivated by the city.

One thing is its history. The Roman Empire rise and fall . It can still be noticed . Yes, felt. Via Appia and distinctive buildings that have since sprung up and preserved. Today , Rome is a functioning city – Italian velfugnerende understood. On the verge of bankruptcy , but first class . Political infected as the rest of the country. And full of Italians who are just so beautiful . The language is musical . An experience . I mastered it , but I listen and enjoy every second.

Men. The food . The wine . Houses . Mornings . The days . Evenings . The nights . The bars . The restaurants . The small eateries. The fine dining establishments. The green oases.

Trastevere – oh you estimate

Things ( fun things ) happens in Trastevere , on the other side Tiber . Close to both sides of the Tiber ‘s most time in it. Between Corso and inside against Tiberne and via the Ponte Sisto to the other side ( Trastevre ) , you will find the funny areas , I think.
Butiskmæssigt there are many fun shops with clothing , etc. If you find Campo dei Fiori. Here you can buy vegetables from at 6 am to late afternoon . In the evening there is dinner and socialization . But that page there at 6 in the morning and see the traders run into , it’s something special.

Campo dei Fiori

Campo dei Fiorir – experience it at 6 am
Campo dei Fiorir – experience it at 6 am
Good to see Campo dei Firoi . OK restaurant Taverna del Campo Piazza Campo dei Fiori 16 , tel 06 6874 4402nd This square is easy to find. There are several super stores with meat and cold cuts.

When you stand in front of the butcher / grocery store on the corner of the square (with the statue behind you and look straight ahead ) you come out in a street with many clothing stores. Go along the 5-600 meters and turn left on Via dei Chiavari . First, on the left you will find a wonderful baker. Just down the left hand probably the world’s best boutique with handmade leather bags. Yesterday I instead just off 150 yards coming on the left a little advice / sidewalk cafe with a big fat , bald host. He serves the city’s best gin / tonic .

When you cross the Ponte Sisto Bridge (walking) you go into Trastevereområdet . The center is not very big . It can tease a little to get around , but need a couple of hours and you feel at home.

K
grocery Biagio
Here I via Per Pallesen , which is a great rum -lover, found the small shop in Via Della Scala # 64 : When Biagio . Here he opened his shop every day since 1972. Now he is in the business and his son Daniel assists when he has time off from the job at Microsoft in Rome. Daniel is married and has two children. It is a very small shop where you can buy a glass of wine / beer and a bottle of two thanks away . I can sit there for hours. Biagio speaks only Italian, but we still understand each other very well. You may greet from il avocato A llan from Denmark and say that I visit him in May. He has somewhere hanging pictures of some of our visit.

6
Two good friends at Biagio
The two lovely people I met in the store in 2002. Took a picture that I brought along and showed up last year . The man on the left recognize themselves. The woman is his girlfriend who he is dating anymore. We were invited to his home for dinner when her ex-boyfriend was in town. It turns out that her mother is Danish . Her brother also came to dinner, he has property in Sicily. The tgaler both some Danish and it was super cozy.

This is the kind one experiences with cordial Biagio . He speaks only Italian, but I once sat for half a day in the shop with him. It went fine. He sells good wine – and the best part is that you can buy glass hois him. There is a solid clientele of regulars . This one’s colleague to me and keep closest field office :

7
My Argentine counterpart at Biagio
On the wall facing the street to the right of the door slightly up hangs an old picture where I’m at. I can show Biagio it and give pink and Biagio and Danielle a hug from Sue and me . Thank you. I love them . Danielle working day at IBM, but usually take over the evening . To the right of is also a right estimate clothing store that has cost me a lot.

Party Da Biagio
Party Da Biagio
We have over the years had many good friends also at Biagio . Here is a picture from the time when the Roman authorities did not prevent a table on the street. It was a stellar moment with my old neighbors from ct. Agnes, Lone and James, Helene and Hans Ole . To sit there while the twilight comes in the evening heat with a glass of good Italian red wine , it’s just the case. Welcome iDa Biagio .

4
Rosa and Danielle
The store might be hard to find. Opens approx. at 10 am and closes after what’s clients . When it’s hot often only after midnight. His wife called Rosa and his son Danielle . Enjoy a glass there and have a chat with Biagio .

See also Facebook with Biagio

The good eatery – with Giulia – Hostaria la Botticella

How does it look like – and just note : very hard to find a day where the tables and everything stored inside.
How does it look like – and just note : very hard to find a day where the tables and everything stored inside.
You must also visit Giulia and greet me. Ask if you can see the captain jacket , I have given her and let Giulia determine the menu , then you are not cheated. It is located in Trastevere in a small street .

You get first class food and service in Via del Leorpardo , Trastevere ( near the grocery Biagio ) . Greet from Allan and Pinoccio (Hans Ole ) . Tel: 06-5814 4738th There is an Albanian waiter forgot the name , he is young and law students . Giulia came from Romania , learned Italian and toiled for years as a cleaning lady. Have now this restaurant , and a private luxury holiday in Rome. She is a piece of life . We have visited her numerous times , including to several parties for up to 30 people – and it’s super every time.

 

Greet Giulia from Sue and Allan and ask if you can see Captain jacket. Let her decide the menu – you will have a wonderful meal. NB : In the daytime you can barely see that there is restaurant. You can see her Facebook page here . Here I have written about the place. The street is small, but it IS possible to find it. Find it on the Web .

12
Osgteria there Belli – good eatery
13
Rejoicing wine Terrebrune
Another good restaurant is Osteria there Belli, Piazza S. Apollonia 11 , Trastevere ( tel 7). It is reasonable in price. I need to ask for a Terre Brune – it’s heavenly red wine and not huge animals.

 

The world’s best bar – San Calisto

Bar San Calisto
Bar San Calisto
Rome’s best tavern Bar San Calisto , located right near the grocery store . Just ask for it. The address is Piazza San Caslisto (closed Sunday). Here comes all types. The hookers , pickpockets , philosophers . Just the thing for Ove (and you)

Pictured is one of the regulars , which counts some older ladies . The sweet husband is co-owner and has a great twinkle in his eye . You must not cheat yourself to sit here . Sit still – both day and night – and experience the locals. The ahr the best whipped cream for hot chocolate in Rome, the best ice cream in Rome and the cheapest beer in Rome.

Rani
Rani
Here I meet every year Rani . Local . Not too many teeth. Met him later, when I spent a few hours under the large awning in the rain.

He , an Australian philosophy professor on leave to write a book and electrician Hans Arne Larsen and I discussed people and philosophy. It was pretty intense and entertaining and we were both great beer and great gin and tonic , all of the highest quality.

The only monument I gradually spending time on is the fantastic Pantheon . It’s a great building. In the neighborhood around it, many good shops . The bars are expensive here , but the area though . Fontaine Trevi visit I also always . It’s beautiful , but very touristy . Pantheon mirror can be found by a well Spiested , which is not too expensive . Ristorante da Fortunato, Via del Pantheon 55 , tel 06 6792 788

Although I love to sit on a chair and just enjoy the atmosphere. I choose small bars or hosteriaer where locals also come .

 

 

Scroll til toppen