Digital udvikling eller afvikling? TDC eller Danmark?

Digital udvikling eller afvikling? TDC eller Danmark?

Direktør Niels Duedahl, SE

Direktør Niels Duedahl, SE

»Der foregår nærmest et intellektuel onani i erhvervslivet. Vi intellektualiserer for meget, fordi vi gerne vil demonstrere vores fulde potentiale. Vi vil vise, at vi har forstået det hele, læst sytten bøger om emnet og kan citere kloge folk. Men det, der er brug for er fokus på de enkelte elementer. Alt andet er forurening«. Ordene kommer fra årets leder, Niels Duedahl, direktør i SE (tidligere Syd Energi).

TDC gør grin med os

TDC gør grin med os

Samme direktør giver i Børsen (27.12.2013) TDC tørt på, fordi TDC aktivt modarbejder dendigitale udvikling af Danmark. Det gør TDC fordi de reelt har monopol på det gamle telefonnet – kobberet – og fordi TDC – som Folketinget solgte til private uden at vise rettidig omhu – er helt lige glade med andet end penge.

Erfaringer fra udlandet har længe vist, at der kan hentes fremgang, hvor byer og regioner eller lande tager den digitale førertrøje på. Duedahl beretter om at kommunerne Thisted, Gribskov, Greve, Kerteminde og Aabenraa alle har måttet opgive banebrydende velfærdsteknologiske projekter, fordi der ikke er kapacitet i TDCs forældede telefonnet.

Kim Frimer, direktør i Verdo, er i samme avis enig og påpeger også TDCs velkendte mangler ”Mens TDC har betalt store summer i udbytte til kapitalfonde, har vi i elsektoren trukket moderne fibernetkabler så mange steder, at ca. en tredjedel af den danske husstande rent faktisk kan bestille superhurtigt fremtidssikret internet”.

Vi ønsker lynhurtigt bredbånd

Vi ønsker lynhurtigt bredbånd

Vi er mange, der gennem de seneste år gang på gang har efterlyst en dansk satsning på fibernet. Og hvad er status så? Det er, at en forældet teknologi fra 1800-tallet dikterer, at Danmark er voldsomt bagud på dette vigtige område.
Politikerne har haft besøg af delegation på delegation, men lige lidt har det hjulpet.

Lad os dog gøre noget ved det.

Scroll til toppen