Hvad bør Løkke gøre på søndag?

Hvad bør Løkke gøre på søndag?

Alle medier i det danske kongerige er enige om, at Løkkes sag er yderst alvorlig for Venstre. Der er en sjælden enighed om, at denne sag er håndteret meget ringe og at den har skadet blå stue alvorligt. Nu har Løkke som bekendt indkaldt til pressemøde på søndag og vi er mange, der spændt håber på, at dette pressemøde vil kunne lukke sagen, så blå stue kan komme videre og koncentrere sig om valgkampen til KV 2013. Det store spørgsmål er: Vil det lykkes at lukke sagen eller vil den udvikle sig yderligere?

Det afhænger jo helt af hvordan Løkke og hans rådgiverhold vil tackle opgaven. Tilløbet har ikke været kønt og det er næppe forkert at sige, at mange er skeptiske. Fordi Løkke- som hans tidligere spindoktor i dag siger til Børsen – har vist en temmelig dårlig dømmekraft. Både i hans måde at håndtere sagen og i hans valg blandt de gode råd, han har købt.

Hvad er det Løkke kan gøre nu? Jeg er ikke spindoktor, men som almindelig dansk vælger med afsæt i blå stue vil jeg gerne byde ind med idéer til håndteringen på søndag. Vigtigst er det, at Løkke er ærlig og åben. Det må ikke være muligt at sætte en finger på noget. Løkke har selv lagt op til dans med ordene: ”Jeg ser frem til at svare på pressens spørgsmål på søndag, når vi har de relevante fakta” og ”Jeg har ikke noget at skjule, men skal jo kende svarene før jeg kan give dem. Da jeg i weekenden personligt skrev til Venstres medlemmer, satte jeg derfor samtidig hovedkontoret i Seoul i gang med at skabe et fuldt og detaljeret overblik. Seoul arbejder på højtryk og forventer at have arbejdet færdigt til weekenden” (meddelelse til Løkkes Facebookvenner).

Løkke vil blive målt op mod denne udtalelse. Heri skriver han, at han gerne vil svare, men han vil have ”et fuldt og detaljeret overblik”. Derfor har han sat Seoul til at arbejde ”på højtryl” og der er givet mindst én uge til dette arbejde. Derfor må vi kunne forvente, at alt er klarlagt på søndag og vi må kunne forvente, at Løkke lægger det hele frem – uden sminke. Hvis der skjules noget og det siden kommer frem, er Løkke færdig for altid. Det er nu, er gælder

Løkke må også være klar til at give en rigtig god begrundelse for, at Seoul skal have en hel uge til at svare. Den lange periode i en højbetændt sag kalder på en rigtig god og rigtig detaljeret forklaring. Ellers vil Løkke risikere, at nogle tror tiden er gået til at sortere/redigere/fabrikere. Hvis der i GGGI – som i dagens presse er betegnet som ”et korrupt foretagende” – er tilløb til fifleri, så bør Løkke være klog nok til at sige fra. Det vil være ubærligt, hvis vi siden får dokumentation for, at er er fiflet eller pyntet på tingene. Der må ikke være basis for efterspil.

I Facebookmeddelelsen lover Løkke følgende: ”Her vil pressen ekstraordinært få adgang til alle oplysninger om mine møde-, rejse- og opholdsomkostninger”. Læg mærke til ordene ”alle oplysninger”. Det er et løfte. Adgang til alle oplysninger. De ord forpligter og Løkke vil blive mål hårdt og kontant op mod hans egne ord.

Det kræver mod og mandshjerte – og ordentlige rådgivere. Det bliver en kamp op ad bakke, fordi forarbejdet har været mildt sagt udueligt. Men det er ikke umuligt at Løkkekan gøre det og lykkes det, vil det være af stor værdi for blå stue. Ligesom det vil være det, hvis det mislykkes.

Scroll til toppen