Skarø Is og købmanden i Gudme svigtes af Københavner-Danmark

Skarø Is og købmanden i Gudme svigtes af Københavner-Danmark

Jeg er på det årlige ferie-rotogt med Roforeningen Bølgeskvulp og er blæst inde på Skarø. Var i aftes forbi Skarø Is og snakkede med Martin Jørgensen, CEO Skarø Is. De kan ikke få finansiering af udvikling af iseventyret, f.eks. deres patientis. Så nu vil andre sikkert løbe med den bold og et iværksættereventyr blive til ngentinghed. Det er efter min mening helt uacceptabelt, at vores banker og realkredit stikker hovedet i busken og ikke vil være med.
Vi kan da ikke være bekendt at efterlyse iværksætteri og udvikling af de danske småøer og når der så sker noget, som er over harehøjde, så siger vi nej.

At være en succes på så lille en ø betyder også, at det kan være et logistisk mareridt at få varerne væk fra øen og ud til de forhandlere, der skal sælge dem. Om sommeren er der mange turister på dagsture, der er Skarø-festival i midten af juli med omkring 1000 deltagere, og der kommer ornitologer for at se fugleseværdigheden på Skarø: mosehornsugler. Smukt, men dagligdagen er ikke for let. Fordi vi i vores lille land er reelt lige glade med vore små-øer og det, der ligger mere end 30 km fra København

Britta og Martin på Skarø vil gerne udvide produktionen på Skarø, men det kan næppe lade sig gøre. De har fået nej til fondspenge til en bygning i blandet ler og mursten, der ikke vil skæmme den natur, gæsterne søger på Skarø. Det samme oplever mange og det kan vi ikke være bekendt.

Tjek www.isfraskaroe.dk – eller tal med Martin Jørgensen,Skarø Is mobil 2046 1201

Læs om Sakrø Is I Kristeligt Dagblad (log in)

Scroll til toppen