Lilholt og Krebs på Slottet med DR, Meyer og vennerne

Lilholt og Krebs på Slottet med DR, Meyer og vennerne

I dag mærkede jeg igen hvordan musik gør noget ved os mennesker. Seks timer på Ledreborg Slot i godt selskab fløj af sted.

Krebs og Lilholt holder jeg meget af. Men når de optræder sammen med DR UnderholdningsOrkestret, DR VokalEnsemblet og dirigeres af David Firman – og når det sker med Ledreborg Slot som ramme, så bliver det ikke meget bedre. Slotskoncerten var nummer tyve i en række af store successer.

Krebs og Lilholt gav os nogle af de mest spillede danske klassikere som ‘Kald det kærlighed’, ‘Sådan nogen som os’, ‘Onkel Christian’, ’Morgendagens tåber’, ‘Cafe Måneskin’ og ’Johnny han var lige ved… ‘ – alle i stort symfonisk samarbejde med DR UnderholdningsOrkestret dirigeret af David Firman.

Lyd og akustik er i top, fordi dalen ved slottet sammen med træerne danner en god ramme.

Poul Krebs og Lars Lilholt var formidabelt gode. Og når opvarmningen så består af frokost i Claus Myers gode regi, så fås det ikke bedre. Ganske enkelt. Hør bare: H-røget laks med ærter, radiser, sprød havre og mormordressing med føde og citron. Koldhævet brød bagt af stenformalet mel., dyrket økologisk. Letsaltet kalvetykstegsfilet fra Himmerland stegt med persille, hvidløg og citron. Meyers grillmedister med korn og flækærter, sennepsmarinerede kartofler med blomkål, persille og forårsløg. Salat af fenikel, spidskål og romaine fra Meyers marker ved Grantoftegaard med hyldeblomstdressing og ristede solsikkekerner. Sommermodne tomater med basilikum, salatløg, mild gedeost og hyldeblomst vinaigrette. Rygeostcreme med radiser, purløg og nye danske agurker. Sennep rørt med timian og honning. Meyers tomatketchup. Kage med sensommerbær, marcipanbund, Manjarichokolade fra Valrhôna og vaniliecrme. Dertil Meyers fantastiske hvid- og rødvine og øl. Wauw.

Poul Krebs med Kent Olsen på trommer, Tove Sørensen, bas og kor, Ask Kjærgaard, lap steel og banjo, Claudia Scott, mandolin, guitar og kor og Niels Christian Smelsgaard, guitar og kor. Lars Lilholt med Klaus Thrane på trommer, Tom Bilde, bas og kor, Kristian Fogh, tangenter og kor, Gert Vincent, guitar og kor, Laura Flensted-Jensen, vokal, Simona Abdallah, forrygende percussion og Tine Lilholt, ligeså forrygende på fløjte. Veloplagt, solid dansk musik, fremført smukt og godt i skønne rammer.

Det må være skønt at kunne spille med Drs underholdningsorkester og vokalEnsemple som ”backing” i skøn forening og godt arrangement. Det fungerede bare. Og sammensætningen med Meyers køkken, slottet og parken fungerede ligeså godt.

En oplevelse for alle sanser. Lige nu sidder jeg og fordøjer. Genoplever. Mærker efter. Alt det gode. Slottet; parken; scenen; menneskene; bordet; den smukke anretning af de dejlige retter; de gode vine. En berigelse for øjne, ører og sjæl. 6 timer, som jeg vil tage med i bagagen fremefter og tænke tilbage på med taknemmelighed.

Oplev Lars Lilholt (slo) , når han for første gang spiller i Koncerthuet 17. november 2013. Helt alene med sine sange og fortællinger i Koncerthusets Studie 2 slutter han sin 40 års jubilæumsæson.

Scroll til toppen