Som vandet flyder, som vinden blæser. Livet i løb – Terje Nordbergs nyeste løbebog

Som vandet flyder, som vinden blæser. Livet i løb – Terje Nordbergs nyeste løbebog

Terje Nordberg, nordmand bosiddende i Århus, har skrevet flere dejlige bøger om løb. ”Livet i løb” er en afslappet, filosofisk bog i stil med ”Året i løb”. Underholdende og med mange aha-oplevelser for løbere. Læs den.

Terje skriver så smukt om det at løbe. Vi løbere forstår hinanden. Vi kender hinanden, som Terje skriver, ikke mindst på ansigtsudtrykket, denne mærkværdige dobbelthed af at være plaget og salig på samme tid. Vi ved, hvad vi kæmper med, og er for en stund i samme båd. Det er en god følelse. Ja, som i morges, hvor jeg her på Omø var på morgentur. Løb til topen af øen og prustede godt og ensomt. Men så blev den relative stilhed brudt af små musetrin. De nærmede sig og jeg var klar over, at om lidt bliver jeg overhalet. Og rigtigt nok. En smuk ung kvinde passerede med et stort smil og denne her særlige indforståethed: vi lier og har det skønt på samme tid. Lagde mig lidt på hjul i behørig afstand og blvev hurtigt enig med mig selv om, at jeg kan godt ligge på hjul, selvom der er flere hundrede meter op til min medløber.

En anden af Terjes bøger

Jeg løber og venter på et Terje beskrive som den anden luft. Og tænker imens på, at jeg ikke skal løbe for andet end glæden, mens jeg gør det. Og forventningen om at samvittigheden er ren som en barnenumse, når jeg om en halv time klapper mig på skulderen og siger ”godt gået, Allan”. Løb – til gavn for mig selv, men også for de mennesker, jeg omgiver mig med. Terje sætter ord på føllsen: ”Velvære er mere end et skarpt intellekt og en klar tanke” (selvom løbeturen jo altså netop klarer tankerne, som jeg for mange år siden sagde til en avis og som min rokammerat Kim citerer for mig på vores årlige rotur hvert år i august). ”Løb er snarere den behagelige, udefinerbare rus, som indfinder sig efter en god løbetur med efterfølgende brusebad og selvforkælelse….Synd tappert! Gå nd for at være menneske og tro ikke, at der er genveje til frelsen ved at følge særlige regler og ved at være asketisk”.

Bogen blander fornuftig oplysning om løb og videnskab med filosofiske overvejelser med gode råd, når din indre stemme forklarer dig, at du netop i dag skal springe løbeturen over. Eller at du skal give op med at pine dig selv. At du fortjener at stoppe allerede efter 400 meter. Detsker i velafbalancerede afsnit med overskrifterne: Den allerførste luft; Det løbende menneske; Hvad skal vi med kroppen?; Alle kan løbe; Når d danser med lysten, danser lysten med dig; Som vandet flyder, som vinden blæser; Den anden luft; Løb foregår også i hovedet; Som duften af en grøntsag – og japanske dansemus og Dn sidste luft.

oplevelser kan godt kaste flre filosofiske betragtninger af sig. Og vi er mange, der gerne vil læse dem. Lade os opmuntre af en løbefælle, der kan udtrykke alt det, vi har i os. Når vi løber og tænker på den smukke beskrivelse af det gode løb: ”Som vandet flyder, som vinden blæser”.

Andre bøger af Terje Nordberg

Scroll til toppen