Går arkitekter ikke i bad? Omø IV

Går arkitekter ikke i bad? Omø IV

Spørgsmålet melder sig for fjerde morgen i træk. Jeg står i bruserummet på Omø Havn.Har omhyggeligt opbevaret den femmer, der gør det muligt at få åbnet for bruseren. Alt er lagt til rette med omhyggelighed, sådan at det friske tøj ikke er vådt, når jeg igen er tør. Remedierne til kropsrengøringen er lagt til rette i rækkefølge og venter kun på at blive indtaget. Det er vigtigt, at tingene gøres i rækkefølge, for jeg har kun én femmer og når den er brugt, standser vandstrømmen uden varsel. Den går ikke over på koldt vand, nej alt vand standser. Skrækscenariet er at vandet standser, mens hårshampooen stadig hygger sig imellem mine hårrødder. Derfor er rækkefølgen vigtig: håret indsæbes. Kroppen indsæbes. Håret skylles. Kroppen skylles. Herefter kan det ikk gå helt skævt. Men hvert sekund tæller. Det hele skalnydes og samtidig skal katastrofen undgås.

Og her kommer så mit spørgsmål: går arkitekter ikke i bad? Hvorfor er der ikke indtænkt en hylde til mit grej. En hylde, hvor det hele kan arrangeres pænt og ordentligt og indenfor rækkevidde. Nu skal det placeres på den lille indmurede træbænk. Med det resultat, at den halve bænk er konstant våd og – værre endnu – jeg spilder dyrbare skunder på at rende frem og tilbage. Går det for stærkt, risikerer jeg at tandbørsten med tndpastaen vælter. Det ville være SÅ dejligt med et velgennemtænkt bruserum. De hvide fliser er så flotte og dejlige. Men så nøgen uden en hylde. Der kan naturligvis opsættes en trådhylde, men det er de uskønt.

Jeg tænker derfor: hvad tænker arkitekter?

Scroll til toppen