Lægerne flygter fra sygehuset i Roskilde – intet problem (?)

Lægerne flygter fra sygehuset i Roskilde – intet problem (?)

I de senere år er der kommet mange flere læger på de danske sygehuse. Men det er alt for få, som vil ud i almen praksis. Lige nu er der knap 3.600 praktiserende læger, men vi burde være flere. På landsplan mangler der 170 praksislæger. På sygehusene har lægerne allerede nok at gøre. Når de pludselig skal tage sig af de mange patienter fra almen praksis, vil sygehusenes ventelister eksplodere.

 

Roskilde Sygehus. Foto: Elmer Madsen

En håndfuld læger, der nu forlader Roskilde Sygehus på grund af for stort arbejdspres, er ikke ensbetydende med lægeflugt. Det påstår ledelsen på Roskilde Sygehus, efter at Dagens Medicin slog det stort op, at overlægerne flygter fra sygehuset.
Sygehuset har indsamlet data for lægernes af- og tilgang. De viser, at der 1. januar 2012 var der ansat 154 overlæger, og halvandet år senere har der været 26 afgange, mens 36 er kommet til. I gennemsnit har der været halvanden afgang pr. afdeling.

Regionerne har slet ikke styr på deres opgaver. Og nu vil de så til at bestemme over de praktiserende læger. Hvornår opdager befolkningen dette cirkus? “Han har jo ikke ngoget tøj på”.

 

Scroll til toppen