Hvor langt er vi kommet efter Johnny Cash besøgte San Quintin?

Hvor langt er vi kommet efter Johnny Cash besøgte San Quintin?

Har du 13 minutter på et tidspunkt, så gense lige Johnny Cash i San Quintin fra 1968. Monumentet over vores problem: hvad gør vi, når nogle falder ved siden af?

Det bøvler vi stadig med. Hvor mange af dem, der sidder inde her er skyldige og hvor mange uskyldige? Hvor svigtede retssikkerheden? Hvor svigtede samfundet? Hvad kan samfundet gøre? Hvem interesserer sig for det? ”De sidder der jo ikke uden grund”. Forhåbentlig ikke. Men hvad er grunden og hvem er far til den? Skal et samfund dømmes på hvordan det evner at behandle de svageste og redde de fleste? Eller? Hvordan går det. Hvor langt er vi kommet? Under overfladen? Næppe. Vi bruger energierne til at slås på overfladen. Regering og opposition bruger energien på mudderkastning. Nu som før. Befolkningen har givet op og håber der må ske et mirakel.

Andre Lundquist, GalleriLABR, Roskilde

Kunne vi tale mere om hvad det enkelte menneske kan og bør gøre selv. Ikke ind imellem, men hver dag og hele tiden. Taler vi nok om det? Gør vi nok, hver især?

Jeg lader lige spørgsmålet stå til behagelig selvbehandling.

San Quentin Prison Concert

San Quentin

Scroll til toppen