Hvad mener du nu, Bent Hansen

Hvad mener du nu, Bent Hansen

Jeg har undret mig over at Socialdemokratiet 4. April 2013 – mens Astrid sad og skrev det lovforslag, der skulle bane vejen for at regionerne kunne nægte forhandling med lægerne – udnævnte Flemming Møller Mortensen til ny sundhedsordfører. Mortensen er salgschef i medicinalkoncernen Novartis.

Jeg har påpeget, at Michael Lange fra Region Hovedstaden er Scandinavian Head Public Affairs i Novartis. I maj 2009 sagde reginernes formand, Bent Hansen, til DR: ”Det grelleste eksempel på dobbeltroller i min tid som formand”.

Michael Lange har sæde i Region Hovedstadens regionsråd, der årligt administrerer et sundhedsbudget på 30 milliarder kroner. Og desuden sidder han i Danske Regioners sundhedsudvalg. Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, sagde til DR, at Michael Lange politisk burde finde noget andet end sundhedspolitik at beskæftige sig med. – Der er jo mange muligheder inden for f.eks. regional udvikling, kollektiv transport og uddannelse. Men lige præcis på sundhedsområdet gælder det om at undgå sammenfald af interesser, for det er en daglig bestræbelse at købe medicinen fra firmaerne så billigt som muligt, siger han.

Hvad mener Bent Hansen så i dag, fire år senere. Om dette og om sundhedsordføreren i Socialdemokratiet?

 

Scroll til toppen