Bertil Haarder til Dibbern: kom med en plan

Bertil Haarder til Dibbern: kom med en plan

I en debat på Folkemødet i dag (15. juni 2013) gav Bertel Haarder PLOs Henrik Dibbern et råd: kom med en plan og lav en aftale. 

Bagefter sagde Bertel Haarder til mig: “Hvis jeg havde været sundhedsminister ville jeg have taget en tur til Otterup og talt med Dibbern. Han er jo fornuftig. Men det har ministeren ikke gjort”. Og hvor har Haarder dog ret. Også når han pointerede, at Bondo havde solet sig i 100% opbakning fra medlemmerne, men han fik 0,00% indflydelse. Dibbern har 100% opbakning, men vil han få indflydelse? Det afhænger meget af hvordan PLO agerer, tror jeg.

Jeg spurgte Dibbern, som virkede afvisende. Han ønsker en samlet sundehdsplan, hvilket er fornuftigt, men nok meget ambitiøst lige nu.

PLO bør komme med et udspil til en aftale, hvor almen praksis udvides og ikke indskrænkes. Der er behov for aftaler,  ikke for lovgivning. Og sympatien vindes ikke ved at stille spørgsmål, men ved at komme med forsslag, tror jeg.

Scroll til toppen