Kastholm er Konge – 10 ordblomst-citater som bevis

Kastholm er Konge – 10 ordblomst-citater som bevis

Jeg holder af Kastholm. Mange holder af at hade ham. Jeg fortæller her, hvorfor Kastholm er min debattør nummer ét. Konge i Klummeland.

Claes Kastholm! læst og påskrevet

Min respekt bygger på Kastholms erfaring og det, han har opbygget den på. Bred og dyb viden, som Kastholm evner at omsætte til klare pointer. Til små stjerneskud, som kan berige en regnvåd søndag for læseren af hans “læst og påskrevet” i Berlingske Søndag.

Mange har følt sig trådt over tæerne, når Kastholm hvæsser pennen. Jeg har selv været i infight med den skarpe debattør og det gik ikke stille af. Vi diskuterede meget bramfrit – hvis man kan råbe og skrige pr e-mail, så var det sådan. Det var ikke kedeligt. Snarere blodtryksforhøjende, men fra kampen står tilbage en respekt for, at Kastholm lytter, forholder sig og også er parat til at ændre synspunkt, i det omfang argumenterne efter hans vurdering rækker til det.

...2020...

Når jeg sammenholder det med andre klummeskrivere, så er jeg ikke i tvivl om at Kastholm er nummer et. Og der er langt til nummer to. Kastholm besidder en sarkasme, der tager form som sund og rigtig humor. Aldrig perfid, men altid skarp. Og hver gang bygget på et fundament af erfaring og viden, som får artiklen til at rejse sig som et stolt bjerg. Sproget er formfuldendt, ikke gammeldags, men heller ikke popmoderne. Konklusionerne er svidende klare og eksemplerne mangfoldige og fair. Men også benhårde og to-the-point.

...sammen(hold)...

Lad mig tage nogle citater fra dagens Læst og påskrevet (14.10.2012), hvor Kastholm nøgternt vurderer SFs situation i almindelighed og Villy Søvndals eftermæle i særdeleshed. Jeg plukker nogle ordblomster, som få mig i godt humør – fordi de er begavet fanget og udtrykt. Og naturligvis også fordi jeg deler konklusionen – men selvom jeg nu måtte være uenig, så ville jeg ikke kunne fratage forfatteren æren af nogle meget velskrevne pointer.

Villy og Helle spillede bold med Danmark

1. Dybest set blev det måske hans (VS’s) skæbne, at Socialdemokratiet også netop havde fået en amatør til formand. I deres glade uvidenhed kastede de to dilettanter sig ud i et projekt, der spillede bold med Danmark og er imod de politiske naturlove.

2. Der er partier, der bedst opfylder deres mission ved at blive i opposition. Det gælder Dansk Folkeparti, og det gælder SF. Pia Kjærsgaard forstod det. Men Villy Søvndal kunne ikke styre sine honnette husmandsambitioner om at blive minister.

3. Søvndal har ikke formået at stabilisere partiet, og han har med sin optræden som landsby-charmeur eller provins-impresario, der under valgkampen udstedte vilde løfter og kom med vanvittige påstande, sin meget store andel i de berettigede anklager om eklatant løftebrud, som har fulgt den nuværende regering.

Pletsølv ser godt ud. Ligner den ægte vare, men tåler ikke at blive brugt.

4. SF gik fra Holger K. Nielsen til Villy Søvndal og det svarer til at gå fra sterlingsølv til pletsølv. Det ser godt ud, det ligner den ægte vare, men det tåler ikke at blive brugt.

5. Søvndal efterlader sig et groggy parti.

Sammen(hold)

6. Han trak sig tilbage som formand uden at tage hensyn til den regering, han var blevet medlem af og havde bygget sit formandsprojekt på.

7. Man kan måsek opnå en kortvarig succes, men ikke noget bæredygtigt. Der skal kærlighed til.

Enhedslisten er ikke et parti. et er en mindestue.

8. Enhedslisten…er ikke et parti. Det er en mindestue. Når det for tiden ligner et parti, skyldes det kun, at SF med Villy Søvndal som formand har begået den helt utrolige dumhed at blive regeringsparti. Når SF finder tilbage til sin naturlige opgave, som er at være en stærk og kyndig venstrefløjsopposition, der kan tage ansvar uden at blive usynlig, sådan som Holger K. Nielsen demonstrerede det med det nationale kompromis efter Maastricht-afstemningen, får Enhedslisten igen sin naturlige størrelse. Den er at kunne bemande et museum af Arbejdermuseets størrelse med kustoder og restaurationspersonale.

Astrid Krag

9. Astrid Krag sagde til Berlingske: ”Da Villy Søvndal blev valgt til formand, var der en overskrift som lød: ”Velkommen til Villy, velkommen til spærregrænsen”, og han viste sig at være en fremragende formand alligevel”. En fremragende formand? Enten hykler hun, eller også er hun uden dømmekraft. Problemet med Astrid Krag er, at hun ikke er troværdig. Hun er glat som en rullesten og har lige så lidt næringsværdi.

10. Nu er formandsvalget i SF overstået. Nu slår naturen igen. Villy Søvndals eftermæle? Har han fortjent sådan et?

Lisbeth Knudsen - holder på Kastholm

Kastholm er Konge. Klummekonge. Lisbeth Knudsen svarede mig engang, at når jeg ikke kunne læse Kastholm direkte på nettet, så skyldes det, at avisen ikke forærer det bedste væk ganske gratis. Fin begrundelse – og siden har jeg – hver gang jeg har citeret Kongen – møjsommeligt skrevet af efter avisen. Også i dag.

Scroll til toppen