Så Vågn dog op, kære Roskilde-aviser!

Så Vågn dog op, kære Roskilde-aviser!

Som avislæser i Korsbæk undrer jeg mig over at hverken Roskilde Avis eller Dagbladet interesserer sig for, hvad der sker i byen. Har dagens journalister overhovedet ingen interesse i at opsøge de gode nyheder? Er hverdagen sådan at det bare gælder om at sidde på redaktionen og file nyheder fra nettet?

Fra aftenens liveband ved kaffevognen ved GalleriLABR, Gasværket

En af de oplagte nyheder er Marianne Dochedahls Kaffeekspressen (kaffevognen) foran Galleri LABR ved Gasværket. Her er man stille og roligt ved at opbygge en lille – men vigtig – oplevelsesplads. Hvor stedet tidligere lå hen og lignede det gamle Berlin er der nu et aktivt forsøg på at skabe liv. Dejlig økokaffe –fine åbningstider. Denne torsdag aften var der musik og mange besøgende. Hvorfor skal man så kun kunne læse denne historie i aviser udenfor Roskildes område? Fordi pressen i Roskilde sidder på hænderne og formentlig med benene oppe foran et sløvende TV, sådan en torsdag aften. Anser aviserne det ikke som en opgave at være med til at promovere nye tiltag, som er vigtige for Roskilde?

Musicon

Der er rigtig mange andre historier i byen. Hvor er de gode historier fra havnen generelt? Fra byen? Fra kulturlivet? Musicon? Fra kirken? Fra erhvervslivet? Fra skolerne? Gymnasierne? Handels- og teknik skole? Festivalens værksteder? Detailhandelen? Vores Universitet? Vores museer? Vores kunstnere? Fra Sagafjord?

Hvor er de gode historier om Sagafjord?

Jeg efterlyser engagement og indføling fra journalisterne. Viljen til at gide møde frem og fange historierne hvor de er og når de er. Hvorfor dropper I ikke de totalt meningsløse og ligegyldige historier om indbrud hos bageren og overfald på et natværtshus? Hold nu op med at undervurdere læserne. Gør os ikke dummere end vi er.

Roskilde er en Dreamcity

Giv os historier fra vores by. Vær aktiv i at få udbredt alle de mange gode historier. Hvorfor arrangerer avisen rejser til udlandet i stedet for kulturrejser i visens pastorat. Vores by har så mange ufortalte og positive historier at det skriger til himmelen. Hvorfor er det ikke Roskilde Avis eller Dagbladet, der arrangerer en kulturaftener på havnen eller i Svogerslev eller i Gundsø eller i Jyllinge? Hvorfor har I ikke en avisbiografklub i Hvalsøs dejlige popcornfri biograf? Hvorfor har I ikke et læserarrangement i Hedeland eller på Galleri Labr? Hvorfor lader I ikke jeres læsere møde borgmesteren? Hvorfor bruger I ikke jeres fantasi, knofedt og engagement? Er det forbudt på redaktionerne i Korsbæk?

Få nu fngeren ud, venner

Få nu fingeren ud og giv os de historier, der tjener byen og læserne. Prøv og vis os nogle ambitioner. Eller sig lige ud, at alt hvad der kræver en indsats er uden betydning. Med ord lånt fra Frelsens Hær: Så Vågn dog Op!

Kys, fred og kærlighed
fra Allan Ohms

Møde Kaffeekspressen på Facebook

 

Galleri LABR på Gasværket – stærk ung kunst

Scroll til toppen