Rundtosset Arzrouni

Rundtosset Arzrouni

Hvor er det morsomt at Børsen i mere end en uge har brugt helside efter helside på at rapportere fra Rokilde Festival. Og så skal vi læsere belemres med en leder fra Artzrouni, som mangler hoved og hale.

”Ekspropriation til ”festivalformål” er noget af det mest tåbelige, man kan bruge politisk magt til”. Skriver repræsentanten for den avis, der samme dag beretter på to helsider i en tynd avis.

Børsen - avisen med de tynde ledere

Åbenbart tror lederskribenten, at skiltet, der ledsager artiklen, er lavet af frivillige på festivalen. Eller er det bare et led i Børsens Ekstra-Blads-agtige billedstil, hvor bladet forleden uden sammenhæng med lederen bragte et billede, der vist havde til formål at kompromittere en dansk minister.

Lederskribentens retorik dokumenterer, at han ikke har facts at holde sig til.  Ordet ”fladpandet” gentages, Det fyger med beskyldninger og ukvemsord og påstande. Som spredehagl fra et dårligt jagtgevær. Og det fortsætter med det hysterisk morsomme udsagn, hvorefter ”privat ejendomsret sikrer mennesker en råderet over ressourcer uafhængigt af politikere og andre magthavere”. Det  forholder sig lige omvendt. Folketinget – og ikke Roskilde Festival – har bestemt, at det enkelte individ efter visse retningslinjer må indordne sig af hensyn til flertallet. Sådan er det også i denne sag, hvor gartner Bjergegaard alene har brugt den nu eksroprierede jord som en pengemaskine overfor festivalen.

Børsen burde vide bedre. Roskilde er unik.

Arzrouni burde vide bedre. Roskild Festival er unik. Ikke efter dansk, men efter international målestok. Det er væsentligt, at den kan bestå og udvikles. Roskilde brander Danmark ca. 1 million gange mere end en gartner, der har for meget jord. Det ville være et overgreb, hvis man ikke kunne ekspropriere her. Vi skal gerne sikre, at Børsen også har noget at skrive om fremover.

Og så gør Arzrouni mig til socialist. Med ordene “socialister forsvarer overgreb, når det tjener egne formål”. Må jeg være fri. Jeg er konservativ. Børsen skal da ikke kalde mig socialist, bare fordi jeg kender og respekterer dansk lovgivning og samtidig respekterer det danske samfund og den lovgivning vort demokrati har skabt. I denne sag er det den borgerlige regering, der for tre år siden stemte den relevante lovparagraf igennem. Socialist. Sic!

Næ, jeg er konsrvativ. Samme parti som Tom Behnke, der har beskyldt Roskilde for bestikkelse og derefter har stuket hovedet i busken, da Statsforvaltningen blankt frikendet kommunen. Samme parti som flere af mine gode venner fra CEPOS. Ingen af dem har indtil nu kunnet argumentere sagligt for deres oprørthed over at Roskilde by vil beskytte en festival, der har betydet og betyder uendeligt meget for almenvellet. En festival, der har doenret 175 millioner kroner til velgørenhed. Men Tom Behnke, vennere i CEPOS og Børsen er gået i selvsving og nu skal vi, der kan bevare overblikket, kaldes socialister. Længere ned kan en lederskribent i en avis, der vil kaldes seriøs, næppe synke.

Tom Behnke. Ligeså rundtosset som Børsens lederskribent.

Det er er en rundtosset leder. En gammeldags leder. En leder, der ikke er værdig for en avis, der så gerne vil være dansk erhvervslivs saglige avis. På lyserødt papir. Kom nu ind i virkeligheden kære Børsen. Og vælg jeres lederskribenter med lidt mere sans for saglighed.

Scroll til toppen