Hvad vil du så (selv) bidrage med?

Hvad vil du så (selv) bidrage med?

Jeg kunne godt tænke mig en debat med omdrejningspunktet: ”det bidrager jeg med”. Det kunne være sjovt. Kan du se det for dig: vi begynder at tale om ”hvad kan jeg bidrage med”? I stedet for at vi brokker os over det, der er galt eller ikke er.

Lad os finde ud af hvad vi vil gøre. Hvert enkelt menneske. Kunne vi ikke tale lidt om det?

Hvad gør du selv, Allan? I dine grønne romerske sko?

Hvad gør du så selv, kan du spørge. Det vil jeg gerne svare på. Jeg har startet en virksomhed. Jeg drømmerom at gøre den til et sted, hvor alle henter nettoenergi i stedet for at aflevere nettoenergi. Virksomheden (Forum Advokater) har som målsætning at være ”mødested for løsninger”. Det synes jeg er ambitiøst. Det arbejder jeg med at få til at lykkes. Med hjælp fra alle ca 40 medarbejdere. Det kræver mange forskellige indsatser. En del af det er at deltage i den offentlige debat. ”Hvorfor gør du det” bliver jeg spurgt. ”Er det ikke dumt”, bliver jeg spurgt. ”Hvordan får du tiden”, bliver jeg spurgt.

Jeg gør det, fordi jeg synes jeg har en pligt til at deltage på områder jeg kender. Som advokat ved jeg f.eks. at retssikkerheden i Danmark bløder. Det debatterer jeg. Og en del fra the establishment bliver sure. Og hvad så? Koster det kunder? Næ. Nogle bliver væk, fordi de synes mine synspunkter er forkerte. Det gør da ikke noget. Jeg vil helst være fri. Til gengæld får jeg kunder, der synes jeg er på rette spor. Og dem vil jeg gerne samarbejde med. Og tiden ”får” jeg ikke. Jeg prioriterer og vælge noget andet fra. F.eks. ser jeg kun TV maks en gang pr måned. Og så slapper jeg også af, når jeg engagerer mig. Og nogle gange koster det så energi, når jeg får svar, som er personlige angreb og ikke-argumenterende, men alene dømmende.

Jeg bruger en del tid på advokatpolitik og har gjort det i 30 år. Fordi jeg gerne vil præge verden og være med til at ændre den. Det samme gælder min debatvirksomhed. Og så bruger jeg meget tid på at uddanne mig selv, både fagligt og personligt. Fordi jeg gerne vil blive bedre hver dag.

Er jeg så frelst? Næ. Jeg er bare mig selv, men jeg gør noget. Og jo mere jeg gør, desto mere ser jeg behovet for at jeg gør mere. Og desto flere kræfter får jeg.

Og – nu er det din tur. Hvad vil du bidrage med? Hvad bidrager du allerede med? Fortæl, beret, inspirér.

PS: Læs også anmeldelsen af Jacob Bøtter og Lars Koinds nye bog ”Unfoss”

Hør Lars Kolind om bogen i P1

Scroll til toppen