Svar til en journalist

Svar til en journalist

Jeg har i et par år deltaget i debatten omkring Keld Bjergegaards pengejagt i Roskilde. Mange har spurgt ”hvordan orker du det”? Jeg kom til at tænke på det spørgsmål, da jeg i dag så et indlæg fra en journalist. Indlægget er så elendigt skrevet, at jeg har svært ved at tro på det med journalisttitlen, men OK – jeg har svaret. Du kan se hans spørgsmål/beskyldninger og mit svar her.

Advokat Allan Ohms på heksejagt

Jeg har på fornemmelsen, at advokat Allan Ohms lever i den forkerte tidsalder. Hans til tider nærmest maniske forsvar af Roskilde Festival kan virke patriotisk, men den endeløse række af verbale angreb på gartner Bjerregaard minder mest af alt om fortidens heksejagt.
Advokat Allan Ohms skriver: ”Keld Bjergegaard fortsætter sin pengejagt med forfølgelse af Roskilde og alt og alle, der taler hr. Bjergegaards sag imod.”
Kan man rimelighed genbruge denne sætning med nogle ganske få ændringer? Tais Lindholm udtaler: ”Advokat Allan Ohms fortsætter sit korstog med forfølgelsen af Keld Bjerregaard og alt og alle, der taler Roskilde Festival imod?” I så fald, at min præmis holder stik, er du ikke et hak bedre selv.
At Allan Ohms er glad for Roskilde Festival er vist blevet slået fast, men hvorfor han føler det er hans opgave at forsvare denne i medierne – igen og igen – er mig en gåde. Det er dog din egen sag, Allan Ohms. Men når dine verbale udgydelser går hen og bliver usaglige og direkte ondskabsfulde må det stoppe.
Du har din ret til at udtale dig, men voksenmobning eller heksejagt hører altså ikke til i vores forestilling om et nutidigt moderne demokratisk samfund. Ligegyldig hvor mange floskler og pæne ord du ellers forsøger at stopfodre dine læserbreve med.
Jeg gav dig for et stykke tid siden mulighed for at krydse holdningsbaserede klinger i de lokale medier, men den udfordring har du indtil videre undgået. Min opfordring til dig er, at du vender tilbage til 2012 og stopper din hetz omgående. Om du tør tage handsken op vil tiden vise.
Tais Lindholm
journalist
Vigerslev Alle 124, 2 th.
Valby.

Mit svar til hr Lindhom:

Kære journalist Tais Lindholm fra Valby – lad mig skære det ud i pædagogisk pap for dig

Du har spurgt, om jeg tør tage handsken op. Hermed mener du om jeg tør kommentere dit indlæg i Roskilde Avis, hvor du som en anden radiodoktor kalder mit forsvar for Roskilde for ”til tider manisk”, ”voksenmobning” og ”heksejagt”. Jeg har skrevet det til dig før, men du har bare ladet stå til: jeg vil møde dig hvor du måtte ønske det, men du har ikke modtaget mit tilbud. Lad mig da så svare dig her:

Du skriver: ””Keld Bjergegaard fortsætter sin pengejagt med forfølgelse af Roskilde og alt og alle, der taler hr. Bjergegaards sag imod.” Kan man rimelighed genbruge denne sætning med nogle ganske få ændringer? ”Advokat Allan Ohms fortsætter sit korstog med forfølgelsen af Keld Bjerregaard og alt og alle, der taler Roskilde Festival imod?”” og mener dermed at have dokumenteret, at jeg ”ikke er et hak bedre end hr Bjergegaard”. Må jeg spørge dig: var den gået på journalisthøjskolen? Din ”argumentation” virker som er den hentet hos Holberg. Dit indlæg er kemisk renset for argumentation – en samling løsrevne påstande, hvis formål fortoner sig (hvis jeg skal være venlig).

Så beskylder du mig for at være “usaglig” og for ”voskenmobning”, men du fortæller ikke, hvorpå du bygger beskyldningen, så den kan ikke gendrives. Det er fikst, men gennemskueligt for de fleste.

Jeg vil gerne til benefice for dig, kære Tais Lindholm, igen forklare tingene. Du lader skinne igennem, at du har læst, hvad jeg har skrevet, men jeg må jo så konstatere, at du i hvert fald ikke har forstået det. Så lad mig gøre det meget pædagoisk, så du kan få fat i den vigtige pointe.

1. Jeg kæmper ikke for Roskilde Festival.  Det klarer de fint selv.
2. Jeg kæmper for Roskilde (husker du, at der engang var en ølmand, der kæmpede for Valby?). Og Roskilde Festival betyder lige så meget for Roskilde som Berg gjorde for Valby. Kan du ikke forstå det, kan det være jeg kan få dig med på den rundvisning jeg foretager på Roskilde Festival for en anden bladmand, der heller ikke har forstået Roskilde Festivals betydning for Roskilde.
3. Jeg har altid gjort og vil altid gøre hvad jeg kan for at gå imod mennesker, der for egen vindings skyld angriber Roskilde.
4. Hr Bjergegaard kæmper mod Roskilde og tager Roskilde Festival som gidsel. Hans formål er ikke at undgå ekspropriation, men at få en erstatning, som landets lovgivning ikke muliggør.
5. Ingen har indtil nu kunnet tilbagevise mine angrebspunkter.

PS: Skulle det stadig knibe, stiller jeg fortsat gerne op til debat med dig hvor som helst. Især kunne jeg godt tænke mig at forklare dig og andre hvad det betyder at være glad for og villig til at forsvare sin by. Uanset prisen kan være et læserbrev som dit.

Med venlig hilsen
Allan Ohms

Scroll til toppen