Talentmasse drukner i syg kultur i advokatbranchen – eller hvad?

Talentmasse drukner i syg kultur i advokatbranchen – eller hvad?

Talentmasse drukner i syg kultur i advokatbranchen, skriver Berlingske i dag i deres tillæg. Nå da. Er vores branche syg? Ja og nej…

Ja, advokatbfranchenfordi den vestlige verden er syg. Vi har forvaltet vores pund elendigt og skabt flere problemer, end vi har løst – men det er nu ikke alene i advokatbranchen. Det ses overalt. Dekadencen stikker sit grimme fjæs frem og vi undgår kun at se det, når vi dukker os.

Berlignske Business’ artikel i dag er et godt eksempel på dekadencen: draperet ævl på glittet papir. Et tema, som var aktuelt for 5-10 år siden presses med vold og magt skrues ind i en ramme,d er forlods er defineret af journalisten. Når rammen er der, søger journalisten rundt, indtil der er stof til at fyldeden ud. Uden smålig hensyntagen til, at journalisten for at få tingene til at passe må fravælge 90%, som taler den modsatte vej. Kun de 10%, som passer til rammen, finder nåde. JEg har ikke kontrolleret procenterne, men opskriften er korrekt beskrevet.

Nej, advokatbranchen er ikke syg. Vi har udviklet branchen med stormskridt på HR-siden og vores medarbejdere har det godt. De har gode rammer og mange muligheder. Der skal stålsat vilje til at hjævde, at vi kan pive i forhold til menneskeheden generelt.

Hvor er nyheden? Berlingske har skrevet om samme tema, f.eks.:

Flekstid giver bedre arbejdsliv (28. februar 2006)
Kvindelige advokater flygter (29. juni 2005)
Kvinder kvitter advokatbranchen (1. september 2003)

Det nye er, at der siden 2000 er sket mange positive ændringer, som bare er siet fra i Berlingskes stort opsatte artikel. Og jeg ved tilfældigvis fra nogle kolleger, der er blevet ressearchet, at de ikke kan genfinde deres positive og perspektiverede syn på sagen.

Hvad skal vi med den form for “journalistik”? Efter min mening er den ikke bare ubrugelig, men skadelig for den verden, som journalisten hævder er så dårlig. HVis journalisten nu begyndte med at se sig selv i spejlet og begyndte at arbejde etisk rigtigt, så ville det være et godt bidrag i den rigtige retning.

Læs mere i Business Magasin nr 13 3. maj 2012 (der kan ikke linkes til magasinet (Side 42-54), men du får lige et par link:

Talentmasse drukner i syg kultur

Berlingske

Scroll til toppen