Vrøvlerier med mening

Vrøvlerier med mening

Fiduso betyder Folkefronten af Intelligente Danskere til Udvikling af Sproglig Omhu”. Her kan du finde mange gode eksemler på sprogbrug på sjove og tankevækkende måder. Det følgende er sakset herfra og sat sammen af mig.

Så var der studehandleren der kviede sig ved at sælge. Han kendte vejrprofeten der regnede galt.
Han handlede meget hos tømreren, der altid opførte sig som det sømmede sig. De havde besøgt fiskeren der sagde “Netop” og advokaten fortalte – anonymt – om dekoratøren der blev skilt. Motion er vigtigt, fortalte kapgængeren der vandt endnu en gang, mens præcisionsskytten stod i skydelære. I DSB belønnede de togføreren der ikke vidste spor og på Det Kongeige Teater marionetføreren der måtte dukke sig, mens snedkeren der listede sig langs med væggene.

I gamle dage var der skrædderen, der var ude af flippen, mens vinhandleren der fik en prop og meteorologen, der løb med en halv vind. I energikredse bekymredes man over mølleprojektet på vestkysten der var kommet i modvind og i sundhedsministeriet kærede man sig om cykelhandleren, der var kæderyger.

Så var der papirhandleren, der lagde hovedet på blokken, elektrikeren der tabte fatningen og hans lærling, der tog stikket hjem, mens en anden kollega var i stødet.

Kilde:
www.fiduso.dk

Læs flere blogindlæg her

Scroll til toppen