Når jeg vinder 100 millioner i Lotto, så vil jeg…

Når jeg vinder 100 millioner i Lotto, så vil jeg…

Der er mange penge i Lottopuljen – vist historisk mange – omkring en 100 millionerkroner-mand. Jeg har købt en lottokupon og jeg har allerede fundet ud af, hvordan jeg vil bruge gevinsten.

Det er meget enkelt: jeg vil bruge alt over 42 millioner kroner til at etablere en velgørende fond. Fonden skal støtte mennesker i nød og kulturen. Den skal have plads til skæve vinkler. Der skal være en bestyrelse, hvor min kone og mine børn skal have sæde sammen med et antal eksterne. Der skal laves nogle regler, som skal forhindre, at fondsbestyrelsen bliver selvfed eller forfalder til at blive selvglad.

Beløb op til 41 millioner kroner vil jeg bruge på min familie og min arbejdsplads. Familien skal ikke vide, at jeg har vundet – kun min kone. Resten skal foregår diskret. Men venligt og ikke-ødelæggende. Min arbejdsplads skal udvikles og jeg vil bruge op til 10 millioner på at udvikle den arbejdsplads, jeg har drømt om: et sted, hvor medarbejderne henter nettoenergi i stedet for at aflevere nettoenergi.

Nu har jeg så ikke regnet og divideret, men når jeg henter de hundrede millioner kroner, vil jeg give mig god tid til at regne på, om der skal flere penge til fonden. Familien skal jo nok overleve. Så fordelingen kan sagtens blive anderledes. Overvejelserne skal ske ud fra devisen: glæden ved at give er større end ved at modtage. Og så ønsket om at sikre familien økonomisk uafhængighed, og på en måde, så det ikke ødelægger, men giver muligheder. Rigdom må ikke ødelægge. Så meget kan pege på, at der skal flere penge i fonden og færre i familiens lommer. Vi får se.

Ak ja – tanker er toldfri, siger man. Hvad ville du gøre, hvis det var dig, der vandt 100 millioner?

Scroll til toppen