Fra negativ til positiv tænkning kan ændre vores verden

Fra negativ til positiv tænkning kan ændre vores verden

Forestil dig en kæmp energimåler med en målepind i hvert enkelt menneske over hele kloden. Målepinden kan registrere den energi, der går til at tænke ”jeg er ikke noget særligt – jeg kan ingenting – jeg er dum – jeg duer ikke – alle andre er bedre end jeg er”. Hvis vi kunne mål al denne energi og hvis vi kunne sammenholde den med, hvad vi kunne skabe om al denne energi blev brugt rigtigt, så ville vi kunne forandre verden radikalt.

Der er meget negativ tænkning i det enkelte menneske. De fleste af os arbejder på at bedre det, men det er ikke lige til. Det er egentlig sjovt, at vi for mange år siden kunne sende en mand til månen, men vi har ikke lært at tænke positivt nok. Jeg ved godt, at en del mennesker har evnen til at være positive og til at værdsætte egne evner efter fortjeneste, men mange har det ikke. For 20 år siden sagde øren Ventegodt til mig: ”Allan, jeg lever, fordi jeg så gerne vil opleve dét sekund, hvor alle mennesker over hele kloden i samme sekund forstod deres egen betydning”. Og hvor har Søren dog ret.

Karen Neergaard Stubkjær har skrevet disse smukke ord:

Gud. Vi takker dig for, at du skænker os håbet.
Håbet om, at der altid er mere at sige om os,
end at vi falder ved siden af, svigter og ikke slår til.
Mere at sige om vores liv end det, at vi skal dø.
I dåben har du genfødt os til et levende håb.
Ved Jesu opstandelse har du brudt dødens magt.
Du frier os fra alt ondt.
Du skænker os en ny begyndelse,
også på denne dag.

Smukke ord, som måske vil forskrække nogen, fordi Gud drages med ind. Det står jo enhver frit for at tolke Gud, som det passer bedst. Ordene siger imidlertid en hel del. Vi mennesker har håbet. Det har en mus ikke. Vores urhjerne fokuserer meget på bekymring og det gør den i en god mening. Vi kan bruge vores nyere hjernedele til at være kloge nok til at sige som Obama: Yes, we can. Det kræver, at vi fokuserer på det. Præmien for succes er stor – fra individ til mnneskehed.

Scroll til toppen