Farumkommissionen: spild af skatteydernes penge

Farumkommissionen: spild af skatteydernes penge

Farum-Kommissionen skal I 2002 bestemte Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti uden om VK-regeringen at der skulle nedsættes en såkaldt Farum-Kommission. Sekretariatet har taget sig rigtig god tid og har boet i flotte lokaler på Kgs. Nytorv i København. Der har været to fastansatte og en masse advokater på arbejde. Foreløbig er prisen iflg Ritzau 53,4 millioner kroner, hvoraf de 22,5 millioner kroner er gået til lønninger og andre 20 millioner til advokatsalærer og så nogle millioner til ”det løse”.

Rapporten forventes til foråret. 10 år efter kommissionen blev nedsat eller med mere end tre års forsinkelse. Opgaven lød på at undersøge begivenhederne i Farum Kommune fra 1990 til 2003 og komme med forslag til ændringer af love, administrative bestemmelser eller praksis.

Hvor er det dog irriterende, når jeg tænker på, hvad man kan få for 50 millioner kroner efter skat. Jeg kender ikke rapporten, men det er svært at tro, at der kommer value for money ud af denne sag. Jeg synes eksemplet bør mane til eftertanke og jeg håber Folketinget fremover vil besinde sig, før de bruger skatteydernes midler på så letsindig måde.

Scroll til toppen