Fra POSTs konference om ny og gamle media

Fra POSTs konference om ny og gamle media

POST holdt i dag konference om markedsføring på nye og gamle medier. et var spændende at lytte til mulighederne og jeg giver her et kort view over de indtryk jeg fik.

Konferencen blev sponseret af POST og det kan derfor ikke overraske, at der blev lagt vægt på at blande nye og gale medier. POST lagde ikke skjul på, at tiden for ”gamle medier” vel nok er overskuelig.

Og hvad er så ”gammelt”. Ja her synes jeg denne oversigt er sigende:

1. ISDN Yahoo. Google. Phone and internet.
2. Bredbånd, E-Bay, Amazon.com, highspeed connection.
3. Bredbånd and flatrates. Facebook You tube. Always connected.
4. Bredbånd, flat rate and mobile. Foursquare. Twitter. Connected anytime and everywhere.

Husker du ISDN?

Undersøgelser viser, at kombination af elektroniske medier i sig selv giver overraskende resultater. Hvis markedsføring via internettet er 100%, så er internet + smartphones 135% og internettet + smartphones + tablet (iPad m.fl.) 178% på omsætningen. Det er da tankevækkende.

Det samme gælder, når Amazons enorme salg for over 50% er e-books. Det går pludselig meget hurtigere, end mange har forudset.

Husholdninger med internetadgang: her er gruppen med Danmark, England, Tyskland, Finland, Holland, Sverige og Norge førende i verden, solidt foran andre.

Facebook boomer og forventes at runde 200 millioner brugere ved årsskiftet.

Burburry er det hurtigt voksende brand på parfumesiden og her bruger man aktivt Facebook. Der er 8 millioner venner og der er udsendt en kvart million free samples til vennerne, mod afgivelse af adresse og kontaktoplysninger. ”You have to be totally connected to anyone who touches your brand…our progress in becoming social will define our succes” siger Burberrys CEO.

New vocabulary:

1. Paid media. Her betaler du for at annoncere. Eks. TV-reklamer
2. Owned media. Hjemmeside. Du må ikke overvurdere din hjemmeside – mange gør det. Eks kataloger, hjemmesider, blogs
3. Earned. Noget do earner. Får det gratis. Forwarder popular commercials. You Tube.
4. Sold. Shop in shop. Køb plads på en andens hjemmeside. Hijacked. Laver hadkampagner på nettet.
5. Hadekampagner på nettet. Pas på det.

Og midt i alt dette forklarede Amanda Phillips, smilende og varm managing partner hos An Abundance, at hjerneforskning viser, at vores hjerner foretrækker at læse på papir frem for på skærm. Sådan har jeg det, men jeg troede egentlig bare det var aldersbetonet. Det er det ifølge Amanda Philips ikke.

Samstemmende lød det hele konferencen igennem, at det hotte emne over hele verden er social media. Og rådet – på POST-konferencen – var: glem nu ikke the old media. Mix og brug begge dele.

Antropolog Gertrud Øllgaard fortalte under overskriften ”Det medierede menneske” om hvordan vi er som mennesker. Måske noget vi skal tænk over, når vi sender tweets og bruge sociale meder:

Om morgenen kobler vi på. Vi er sarte, indtil vi er på.

Derefter er vi på vej. Transit og ikke-tid. Det kan være et stort sort hul. En tid midt imellem nuet og det man gerne vil foretage sig. Skal bare overstås. Derfor har vi ”trafikaviserne”. Deres mission er at udfylde dette tomrum. Trafikavisen skærmer dig også af for de du ikke gider, måske andre. I bilen trykker vi straks på radioen. Taknemmelig for at tomrummet fyldes ud.

På arbejde. Producere og levere. Starter ved dueslagt eller kaffemaskinen.
Transitfase igen. Så hjem igen. Hjemmet er basen. Tilbagevenden. Oprindelighed. Her er et projekt, som handler om identitet. Vi kører hjem i et tomrum.

Hjemme igen: tilegnelse og opladning. Sker i en del af et fællesskab. TV. Forestillede fællesskaber. Måske om en iPad. Vi vil skabe os identitet og oplade.

Godnat: koble af. Nogle vil have den struktureret. Deadline. Flere har brug for at lukke ting ude og synke ind i sig selv.

Antropologen konkluderede, at hvis du forstår mønstret og får fat i en eller flere tråde, så kan du blive en del af det hele og det holder så længe.

Scroll til toppen