Om at træne indre ro og balance (tankeciaet)

At opnå indre ro og balance, at finde fred og stjernestunder er ikke altid let. Der er så mange ting i hverdagen der trækker os væk fra nærværet/roen. Så mange ting der udfordrer vores tanker til at glemme og forhindre os i at give slip på det vi ikke kan holde fast i. MEN jo mere du øver dig, hver eneste dag, præcist som skulle du i fysisk form, jo mere vil du opdage at du lykkedes.

Fra “At leve mindfult” på Facebook, 4. september 2011

MIN KOMMENTAR: Ja, motion skal ikke “kun” være fysisk, men også psykisk. Stephen R. Covey har et herligt udtryk: “Sharpen the saw” – slib saven. Med det mener han, at vi skal træne krop, psyke, hjerne og intellekt. Det er Coveys vane nr. 7 (af ialt 7). Den kan kort beskrives sådan:

Slib saven  

En mand har travlt med at fælde et træ. Han fortæller, at han har savet i fem timer. Du bemærker, at saven er sløv og foreslår, at han sliber den. ”Det kan jeg ikke”, siger han ”jeg har for travlt med at save”.

”Slib saven” drejer sig om at holde alle dele af dig selv skarpe:

• Fysisk • Mentalt • Socialt • Åndeligt

En balance mellem disse dele er afgørende: Fysisk: Hold dig i form ved at være aktiv, spise sundt og reducere risici for følgesygdomme. Mentalt: Søg vedvarende oplysninger og viden. Det, at nå mål, vil opbygge selvtillid og selvagtelse.

Socialt: Styrk dit forhold til familie og venner ved at praktisere vane fire, fem og seks.

Åndeligt: Tag dig tid til ting, der giver dig en følelse af fred og mening, så som gåture, meditation eller bøn, støtte til andre osv.

Åndelig fornyelse vil holde dig fokuseret på dine dybeste værdier og hjælpe dig til at klare dig. Bliv ved med fortsat at lære og gro i de fire dimensioner.

Hvor du er på vej hen, kan kun du forestille dig. (Dansk oversættelse og bearbejdning Else Marie Sørensen og Bjarne Ahrens – link: Læs mere om Stephen R. Coveys 7 gode vaner her

Hvad er et tankecitat?

Scroll til toppen