En ny kulturminister skal revitalisere de store kulturinstitutiner (tankecitat)

Bjørn Nørgaard, billedkunstner:

”En ny kulturminister skal revitalisere de store kulturinstitutioner, museer og akademier, der er forudsætningen for demokratiet. Uden dem har vi ikke nogen til at levere det kritiske potentiale, samfundets værdier er bygget på. Uden dem går samfundet i stå. Og det er ved at ske. Vi er ikke midt i en krise. Det, der sker, er, at verden ændrer sig, og det har vi svært ved at erkende, og politikerne kan ikke forklare det. Selvfølgelig skal vi have et stærkt erhvervsliv og vækst, men det er ikke nok alene.”

MIN KOMMENTAR: Jeg holder af Bjørn Nørgard. Han er skarp og siger tingene på en god måde. “Vi er ikke midt i en krise. Det, der sker, er at verden ændrer sig, og det har vi svært ved at erkende, og politikerne kan ikke forklare det”. Stærk pointe. Og helt enig i, at kulturinstitutioner – som fundament for kulturen generelt – er uundværlige. En overset problemati,. Mange mener, at kultur er flødeskum på en lagkage, som kan spares væk. Nej, kultur er en nøgleingrediens i et civiliseret samfund.

Se et 6 minutters interview med Bjørn Nørgaard med kort baggrund om manden

Bjørn Nørgaard - en dygtig mand

Scroll til toppen