Fire indsatsområder – når du vil i god form

MOTION skal ikke “kun” være fysisk, men også psykisk. Stephen R. Covey har et herligt udtryk: “Sharpen the saw” – slib saven. Med det mener han, at vi skal træne krop, psyke, hjerne og intellekt. 

Stephen R. Covey

VI SKAL HOLDE OS i gang på flere felter, fysisk, mentalt, socialt og åndeligt. På alle områder vil er som regel være en savtand, der skal slibes/udvikles. Du må selv mærke, hvos dine tænder sidder . Så kan du lægge en plan for arbejdet.

SLIB SAVEN er Coveys vane nr. 7 (af ialt 7). Den kan kort beskrives sådan:

EN MAND HAR TRAVLT med at fælde et træ. Han fortæller, at han har savet i fem timer. Du bemærker, at saven er sløv og foreslår, at han sliber den. ”Det kan jeg ikke”, siger han ”jeg har for travlt med at save”. ”Slib saven” drejer sig om at holde alle dele af dig selv skarpe:

 

De 7 vaner i grafisk form

• Fysisk • Mentalt • Socialt • Åndeligt

 

En balance mellem disse dele er afgørende:

FYSISK:

Hold dig i form ved at være aktiv, spise sundt og reducere risici for sygdomme. Det handler om søvn, sund mand, fysisk aktivitet og sex.

MENTALT:

Søg vedvarende oplysninger og viden. Det, at nå mål, vil opbygge selvtillid og selvværd og følelsesmæssig intelligens.

SOCIALT:

Styrk dit forhold til familie, venner og kolleger.

 

ÅNDELIGT:

Tag dig tid til ting, der giver dig en følelse af fred og mening, så som gåture, meditation eller bøn, støtte til andre osv. Indre ro og balance. Åndelig fornyelse vil holde dig fokuseret på dine dybeste værdier og hjælpe dig til at klare dig. Bliv ved med fortsat at lære og gro i de fire dimensioner.

Lars Helleskov Engelbrektsen anmelder 7 gode vaner her

Bogen 7 gode vaner - jeg kan varmt anbefale den

 


Scroll til toppen