Da Italias barnebarn omfavnede mig og græd – livsglædebilleder

ET PAR ORD OG BILLEDER OM LIVSGLÆDE. Her får du en historie fra en tilfældig feriedag i Italien. Om mennesker, om livet og om glæden. Hæng på.

BOR PT I VIA NAPOLI i Pratola Peligna. En lille by i et af de fattige, men naturrige områder af Italien. 120 km øst for Rom.

SKRÅT OVER FOR, I NR 27, bor Italia. En statelig dame, som jeg har “talt” med ved mine besøg. Italia bor meget simpelt i et meget lille rum, men hun har et stort hjerte. Når jeg har bragt hende en espresso, har vi talt sammen, selvom vi ikke forstod hinandens ord. Og hun har siddet trofast på den grønne stol udenfor døren. I år var hun der ikke og jeg troede hun var død. Lige indtil jeg for to dage siden hørte en koncert af bilhorn. Gik ud på tagterassen og kiggede og så et sjældent syn her i byen: en hvid Bentley. Ud steg et elegant par iført hvid silke, en kæmpe kjole og manden en høj, hvid hat. Et ikke mindre sjældent syn her.

Brudeparret på vej ind til min italienske hjerteveninde med det smukke navn Italia

Smukt italiensk brudepar

En bevæget og stolt Italia med barnebarnet og den flotte brudgom

JEG FOR NED PÅ GADEN og så, at der var besøg til Italia, min søde veninde. Hun stod bag en rolator – uden hjul – og brudeparret omfavnede hende. Jeg tog billeder og video og frydede mig over, at min vendinge lever.

DA JEG I DAG VISTE Italias niece videoen omfavnede hun mig og takkede og begyndte at græde. Det var meget rørende og fantastisk, at det med få midler, uden evnen til at tale italiensk, alligevel lykkedes at glæde både Italia og hendes niece. Det er ikke altid, der skal så meget til.

Scroll til toppen