Jeg vil være afhængig!

I ”Det gode liv” skriver Chris MacDonald i dag i Berlingske om afhængighed og den flotte definition af begrebet, som hans far havde:

Jeg vil være afhængig af det sunde liv

”Hvis du gør noget dumt, som du ved, du ikke burde og du har gjort det før, men du gør det alligevel, så har du en afhængighed”.

Wauw. Det er fantastisk definition. Så her lørdag morgen, i det dejligste solskin, må jeg konstatere, at jeg er afhængig af alt for meget usundt, lige fra mad, rødvin, lange aftener og hårde arbejdsdage til tyve kopper kaffe om dagen. Det er ikke afhængig på den gode måde, vel?

Sådan er vi vist mange, der har det. Omkring halvdelen af alle danskere er overvægtige. Hver femte dansker er svært overvægtig i landets tungeste kommuner. Det handler jo i høj grad om afhængighed, for som Chris siger det: ”Vi er, hvad vi spiser, men vi spiser hvad vi køber…Vælg dine indkøb med omhu, for vi køber sjældent noget for at smide det ud”.

Jeg tænker på, om det er muligt at vende definitionen til noget proaktivt, f.eks.:

”Hvis du gør noget klogt, som du ved du bør gøre og du har gjort det før, og du gør det igen, så er du uafhængig”.

Jeg tænker f.eks. på løbeturen eller på motionsturen i fitnesscentret. Det har jeg jo prøvet før og jeg ved det er godt. På alle måder. Når jeg ikke gør det ofte nok, så skyldes det vel, at jeg er afhængig – af dårlige vaner. Gør jeg det ofte nok, så er jeg uafhængig – af dårlige vaner.
Eller???

Kan ”afhængig” være positivt? Ja, det kan det vist. Afhængig af løbeturen, afhængig af den sunde mad, afhængig af den friske luft. Afhængig af den rigtige søvn, afhængig af det velvære, der følger med. Afhængig af den gode rødvin, den med måde. Afhængig af den sunde mad, den med masser af grønt og kun lidt kød. Afhængig af den smukke løbetur. Afhængig af at mærke sveden, som kvittering for en gode indsats. Afhængig af at hjælpe kunderne bedst muligt.

Jeg vil være mere afhængig af det gode, det kloge, det dejlige. Jeg vil brug det som min motivator nummer et.

God dag til jer alle – og hvis du har et tip, så del det gerne med os andre.

Med venlig hilsen
Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen