Kunst til havnen i Roskilde

Kunst til havnen i Roskilde

Lad os få et gedigent kunstværk til Roskilde Havn

Spred meget gerne budskabet til dit netværk i Roskilde&Omegn:

Dette er en opfordring til at give din stemme til en placering af et kunstværk på Roskilde Havn eller området omkring havnen,
og hjælpe projektet yderligere på vej ved at videresende denne mail til din familie, venner og bekendte.

DET ER UFORPLIGTENDE OG DET ER GRATIS – OG DU GØR NOGET GODT FOR LOKALOMRÅDET

Historien er ganske kort, at Statens Kunstfond og Statens Kunstråd har besluttet sig for at opstille tre nye kunstværker i Danmark, og nu efterspørges i befolkningen forslag til de helt rigtige placeringer.
Danmarks Radio indgår i samarbejdet med markedsføring af projektet og efterfølgende opfølgning på de tre projekter via TV og Radio. Kunstfonden yder halvanden million til hvert kunstværk.

Det er allerede strømmet ind med forslag, og der er ingen grund til at nedgøre andres gode og velbegrundede forslag, men som borger i Roskilde, eller som god ven af Roskilde, kan der slet ikke være nogen tvivl :

Det ene af kunstværkerne skal naturligvis placeres på havneområdet i Roskilde, som underligt nok ikke hidtil har været kunstnerisk udsmykket, men som på så mange måder altid har været en del af byens hjerte.

Begrundelserne for at bakke op om denne placering er mangfoldige – men som konkurrencen er skruet sammen, er det ikke mindst placeringen, der er afgørende, og dertil en stor lokal opbakning omkring placeringen.

Da vi altså allerede har denne fantastiske placering at tilbyde, så mangler vi ”kun” at få så mange som muligt til at bakke op – dels ved at stemme på placeringen, og gerne ved at tilføje sine personlige begrundelser.

Hvis man så dertil videresender denne opfordring til sin familie, venner og bekendte – vennerne i sportsklubben, grundejerforeningen, vennerne på arbejdspladsen o.s.v. – så kan det brede sig som ringe i vandet, og skabe en tro på, at placeringen på havneområdet får rigtig mange stemmer, og dermed bevarer sin synlighed, når repræsentanterne for Kunstrådet og Kunstfonden skal træffe deres valg ved udgangen af maj måned.

Det er meget enkelt at komme videre – tryk på dette link, og du kommer direkte til afstemningen:

http://www.dr.dk/Voreskunst/vis.htm#1730

Tilbage er kun at klikke på den grønne hånd med tommelfingeren opad – så har du gjort en indsats for at få et kunstværk til Havnepladsen i Roskilde, og hvis du derefter yderligere sender denne mail til dit personlige netværk, så har du i sandhed ydet en større indsats, og så håber vi, at du om få år kan sige, at du var med til at skaffe kunstværket til Havnepladsen.

Der er flere, der på DR’s hjemmeside har peget på havnepladsen og området omkring havnepladsen – og respekt for alle gode initiativer – men det forekommer mest realistisk at bakke op om det forslag, der indtil nu har fået suverænt flest stemmer.

Du skal ikke lade dig forvirre af, at forslagsstilleren her har givet sin personlige begrundelse for placeringen af et kunstværk på havneområdet – når du har afgivet din positive stemme på placeringen, har du mulighed for lidt længere nede på samme side at skrive præcis den begrundelse, som du selv mener er den allerbedste.

Til syvende og sidst – når valget forhåbentlig er faldet på havnepladsen – vil det (heldigvis) være Kunstrådets og Kunstfondens repræsentanter der har de afgørende ord, og der vil med garanti ikke blive rejst ”mindesmærker” eller taget særlige hensyn til den ene eller den anden forening med særlig tilknytning til havneområdet – vi får et nyt og spændende kunstværk, skabt af en nutidig kunstner, og hele byen og alle der kommer på havneområdet skal glæde sig.

Har dette ikke din interesse, så undskyld ulejligheden – og hvis du får denne mail flere gange, så ligeledes undskyld, men det er i en god sags tjeneste, og mailen vil kun cirkulere kortvarigt frem til udgangen af maj, og det tager jo ikke lang tid at slette den og glæde sig over, at projektet bliver bakket op.

Med venlig hilsen

Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen