Godt at Roskilde har opdaget Roskilde

Det var dejligt befriende at høre formanden for Roskilde Handel, bankdirektør Torben Stevold, udtale til radioen, at der er for meget Korsbæk og for lidt handling i Roskilde bys handelsliv. Formand Torben Stevold undrer sig over, at der er mange ikke-Roskildebutikker, der lever mere af festivalen end Roskildes erhvervsliv. Samtidig efterlyste Torben Stevold information om historikken.

Roskilde forever - her Julie og Frida foran Orange

Historikken er, at Roskilde Festival begyndte for 40 år siden. Blandt de aktive butikker dengang var købmand Erik Sundstrøm. En god gammel roskildenser og en dygtig købmand. Over tid blev festivalen mere og mere professionel og i samme takt forsvandt Roskilde detailhandels interesse. Som Torben Stevold rigtigt konstaterede, så var festivalens gæster nogle underlige nogle” og enhver skulle – som i Korsbæk – passe sit. Derfor har handelslivet i Roskilde i alt for mange år overset muligheden for at gøre festivalen til en mulighed for meromsætning.

Hvor er Roskildes nye turistchef i sagen? Han er usynlig for offentligheden Handelslivets interesse for festivalen er ligeså usynlig. Det eneste synlige er, at Danske Bank har overtaget bankformidlingen og her vil sætte nye standarder. Det er lykkeligt, men der er da plads til store forbedringer. Vi er flere, der for r tilbage foreslog, at detailhandelen byder festivalgæsterne velkommen med et morgenbord i gågaden. Der er 40-50.000 købelystne og oplevelseshungrende glade, kloge, dygtige unge mennesker få kilometer fra byens centrum. Få dem herind. Skab nogle oplevelsestilbud. Turisme og handel skal samarbejde – man kan tale om at Roskilde (by) går hånd i hånd med Roskilde (festival). Det vil give meromsætning. Og det vil være god skik at behandle gæster med en smule opmærksomhed og omsorg.

Roskilde kommune har nu set muligheden i samarbejdet med Roskilde. Nu mangler vi bare handelslivet – jeg tror de kmmer med i år- med Orange Route. Festivalen har trofast leveret muligheden – i år for 40. gang.

Med venlig hilsen

Advokat(H) Allan Ohms, Forum Advokater – mødested for løsninger
+45 4638 0321 – ao@forumadvokater.dk www.forumadvokater.dk

Læs desuden ”Om bloggen”, hvoraf fremgår, at mine bloginlæg naturligvis står for min egen regning.

Scroll til toppen