Lav en TILGIVELSES-FORSONINGS- OG LÆRINGS-KOMMISSION.

Lav en TILGIVELSES-FORSONINGS- OG LÆRINGS-KOMMISSION.

FORSONINGS- OG LÆRINGS-KOMMISSION.Retfærdighed

Skandalen om SKAT er betydeligt større end det synes forstået. Se f.eks. denne klare udtalelse fra Berlingske i dag: Juraprofessor ved Københavns Universitet, Rasmus Kristian Feldthusen:

»Vi snakker om et systematisk sammenbrud af dimensioner, som vi ikke har set før i Danmark. Det er på så mange forskellige områder og til så mange milliarder, at det her kræver en egentlig undersøgelseskommission, som er det mest indgribende undersøgelsesværktøj. Så vi er sikre på, at vi får en komplet afdækning af årsagerne. Det er væsentligt, at en sådan undersøgelse ikke isoleres til embedsmændene, men også inddrager de skiftende skatteministre,« siger Rasmus Kristian Feldthusen.

Hvad er det, der er galt i SKAT? Det korte svar er: “Det hele”. Det begynder øverst oppe, hvor man må konstatere, at SKAT måske i virkeligheden mere ledes af statens advokat end af skatteministeren. Sager, der er gået skævt, kan ikke tælles på en hånd. Fejlagtige ejendomsvurderinger. Svindel med udbytteskat. Manglende inddrivelse af mellem 50 og 100 milliarder. Uretfærdig forfølgelse af udvalgte borgere, hvor SKAT sætter alle sejl til. Mest grotesk i nyere tid er sagen mod Peer Kølendorf, hvor SKAT og – nok mest – Kammeradvokaten ved advokat Boris Frederiksen forfulgte Peer Kølendorf i to retsinstanser med den begrundelse, at han ikke havde styr på sin forretning. Tænk at vi skal høre det fra SKAT. Læs om den helt igennem groteske sag, som ingen i dansk presse har turdet forfølge. Dokumentationen for forfølgelsen findes på Peer Kølendorfs hjemmeside www.unfairmodpart.dk.

Enhedslisten vil nu fremsætte forsalg om nedsættelse af en kommission.

Enig med Pernille Skipper i at denne sag skal undersøges. Ikke enig med Pernille Skipper i begrundelsen. Herom siger hun til Berlingske: »Det er foreløbigt kun embedsmænd, der har måttet mærke konsekvenser af skandalerne i Skat. En kommissionsundersøgelse skal sikre, at dem, der har det politiske ansvar for skandalen, bliver undersøgt,« siger Pernille Skipper og tilføjer: »Det er faktisk ret ulækkert, hvis ingen bliver stillet til ansvar, fordi de partier, der har siddet på skatteministerposten, nægter en undersøgelse og friholder hinanden.«

Det handler om at finde nogle ofre, så vi kan lægge dem på hjul og stejle, mener Skipper. Det er et gratis synspunkt, for på grund af Enhedslistens politik har de aldrig været i nærheden af reel indflydelse og medansvar. Det er også et forældet synspunkt, for vi opnår ingen reelle fremskridt ved at fokusere på menneskeofring. Den udvikling vi har set i SKAT er ikke et enkelt eller nogle få menneskers værk. Det er begyndelsen til enden på et demokrati – og heri er flere skyldige. Også Enhedslisten og deres uvilje mod at tage medansvar.

Hvad skal vi så gøre?

Efter min mening er det mere interessant nysgerrigt at undersøge følgende: (1) hvordan kunne det gå så galt (2) hvad kan vi lære af det og (3) hvordan vil vi bruge denne læring.

Lad os bruge denne sag til læring. Lad os dog tilgive de 9 ministre og de folketingspolitikere og embedsmænd, der groft har svigtet vores samfund. Tilgiv dem og overvej samtidig hvordan du måske har et medansvar – hvordan kunne det ske, mens vi ikke politikere sidder og læser tilbudsaviser fra Netto? Lad os gå efter forsoning og lad os lære af det her. Hvordan kunne det ske? Hvad betyder det hvis vi fejer det ind under gulvtæppet og hvad kan vi lære, hvis vi har modet til ikke at skjule noget om årsagerne?

Berlingske: Danskernes milliarder er forsvundet i SKATs skandaler

 

Scroll til toppen