Digital ambassadør – hul tale, kære Samuelsen

Digital ambassadør – hul tale, kære Samuelsen

Digital ambassadør. Udenrigsminister Anders Samuelsen vil udnævne verdens første ambassadør for digitalisering. Sikke en gang lamperøg. En tom, indholdsløs uigennemtænkthed, som kun kan understøtte opfattelse af at regeringen er kemisk renset for evne og vilje til fremskridt. Det er så min mening. Jeg stemmer konservativt, men forpligter mig ikke til at hylde uduelighed.

Hvorfor skal vi have en digital ambassadør, som ikke skal have noget personale. En enmandshær, som enten skal sidde i Danmark eller USA? Må jeg minde om at Nyrup for snart en menneskealder siden sammen med Lone Dybkjær lovede at vi skulle være en nation, der ve på forkant med it og teknologi. Status i 2017 er at vi mange steder i vores meget lilleputagtige land ikke kan komme på nettet, ikke kan tale i mobiltelefon og hvor det enste der spiller er et urimeligt højt prisniveau.

Vi skal ikke have en digital ambassadør. Vi skal have en minister, der vi tage ansvar for at få skubbet Danmark i gang på dette område. Begynd med at sikre gratis wifi og mobiltelefonmulighed overalt i Dronningeriget. Sørg for at ministeren har en hær af kloge, der har lyst og mulighed for at pege på digitale muligheder for et land af vores størrelse. Robotter, businessintelligence, hjælp til virksomhederne til udvikling og brug af de muligheder, der er. Uddannelser, der giver  Danmark muligheder for videnseksport. Knyt an til de områder, hvor Danmark også kan blive førende: vind, energi, ledelse og styring.

Hold ambassadørerne til lande – og håndter det voksent ()det vil sige ikke som trøstepræmie til fyrede, kloge, vidende ministre). Lad være med at udhule vores ambassadørkorps og respekter at politik og diplomati ikke skal blandes sammen.

Digital ambassadør

EU-kommisær Vestager – nyt job hos Anders?

Og hvis mine forslag ikke anerkendes, så skal du, kære Samuelsen, bare ansætte ham der it-nørden du ved, Jens Vejmand. Ham, der sad bag skærmen. Eller du skal måske gå all in – du kender den der med at klatre op i træet – og bide til bolle: du ansætter naturligvis bare Margrethe Vestager. Margrethe kender jo både  dig, Apple, google og andre store internationale mastodontvirksomheder. Det kan der komme noget interessant ud af. Margrethe er flittig og kan nok godt trylle fra et en-kvinde-kontor, der vel – i overensstemmelse med regeringens udflytningspolitik – skal placeres i Thulesen Dahls valgkreds i det mørke Jylland? Lad Margrethe omfavne dem og sol dig i hendes succes. Lidt skal der nok falde af.

Læs:

Danmark får digital ambassadør

 

 

 

 

Scroll til toppen