Tillykke med de 150 år – Gasværket i Roskilde fylder rundt

Tillykke med de 150 år – Gasværket i Roskilde fylder rundt

I dag – den 16. juni 2013 – fejrer Roskilde Gasværk 150 års fødselsdag. Huset er fyldt med levende kunst og galleri og så vitalt som ingensinde før. Tillykke og tak.

Jeg sidder i Allinge. Til Folkemødet og tænker på Gasværket. Sender varme tanker. Tilbage – for tyve år siden – diskuterede vi hvordan dette sted kunne få en fremtid. Hvordan vi kunne skabe et helt særligt sted, hvor kunsten kom i højsædet. Vi vidste, at det ville blive en svær og langvarig opgave. Og det skulle vise sig at være rigtigt.

I 2013 fungerer Gasværket so en smeltedigel, hvor kunsten er i højsædet. 2013 er blevet året hvor rigtig mange mennesker har fået øjnene op for stedets kvaliteter. Ikke mindst takket være GalleriLABR, der flyttede hertil i juni. Jan Brolykke og Henrik Laursen har som udadvendte gallerister formået at åbne dørene i bogstaveligste forstand og det har givet liv på stedet. Det har bekræftet vores oprindelige tro på, at dette sted kan blive en særlig attraktion i Roskilde.

Fra GalleriLABR. Bemærk det originale gulv.

Der er stadig et stykke vej til indfrielsen af vores oprindelige planer, men tidsmæssigt er der ikke noget at være ked af. Vi vidste, at det ville være udfordrende og langvarigt. Men vi troede på, at det ville være muligt. Og nu ser vi en udvikling,d er for alvor bekræfter denne tro.

Jeg sender de bedste ønsker og håbet om og troen på en god fremtid for Roskilde Gasværk.

 

 

 

 

 

Læs om historien – Roskilde Avis

Scroll til toppen