Åbent brev til nyhedschef Ulrik Haagerup

Åbent brev til nyhedschef Ulrik Haagerup

Åbent brev til Ulrik Haagerup

Kære Ulrik Haagerup

Jeg er dybt rystet over at læse Berlingskes historie om, at TV-avisens medarbejder har deltaget i et møde til drøftelse af en fuldstændig vanvittig – men effektueret !– idé om at gøre reportage fra en retssag til et teaterstykke. At produktionsselskab har med TV-avisens vidende indkøbt en busfold ”demonstranter”, der har båret skilte fremstillet af DRs samarbejdspartner.

Samtidig er det erkendt, at DR nytårsaften bad tre politikere gætte på indholdet af statsministerens nytårstale – vel at mærke efter, at de havde læst talen.

Du har beklaget det sidste, men søger at fragå et medansvar på det første. Det er ikke godt nok. Som leder har du ansvaret. Det ansvar ligger på et helt centralt område for en national nyhedskanal.

Enten må du gå af og overlade styringen til en, der magter at forvalte troværdigheden eller du må i fuld offentlighed – og på troværdig måde – vaske DRs beskidte klæder og så må du forklare os – der finansierer DR – hvordan vi – fremover – kan være sikre på, at DR ikke bringer fiktion i nyhedsudsendelser. Samtidig må du – på troværdig vis – fortælle, om der er andre teaterstykker gemt i den nationale nyhedskanals arkiver. ER der skjult andet for offentligheden?

Jeg har sendt kopi til generaldirektør Maria Rørbye Rønn

Med venlig hilsen
Allan Ohms
advokat(H)
Havnevej 3
4000 Roskilde

Scroll til toppen