Hr Bjergegaard som forsvarer for de radiotavse i kosteskabet på Borgen

Hr Bjergegaard som forsvarer for de radiotavse i kosteskabet på Borgen

Keld Bjergegaard fortsætter sin pengejagt med forfølgelse af Roskilde og alt og alle, der taler hr Bjergegaards sag imod. Sidste år begyndte det med en nøje tilrettelagt chikanøs adfærd overfor betalende gæster på Roskilde Festival. I år har vi måtte lægge ører til mangt og meget fra hr Bjergegaard og hans proselytter. Og hr Bjergegaard har til alle, der gider lytte, proklameret, at kampen vil vare ved i årevis.

Blandt Bjergegaards støtter er den decimerede konservative folketingsgruppe på Christiansborg. Der har været radiotavshed fra det lille gruppeværelse (kaldet kosteskabet på Borgen) siden Statsforvaltningen frifandt Roskilde kommune for de særprægede angreb der – med betjent Behnke i fortroppen – har været rettet mod den.

Vi ser nu Keld Bjergegaard føre sig frem som den ædle ridder, der skal forsvare folketingsmedlemmerne. Eftersom Bjergegaard jo har en klar tabersag vælger han i mangel af argumenter – og helt i trådt med strategien i det konservative gruppeværelse – at råbe skingert. Keld Bjergegaard sammenligner ligefrem de konservative i Roskilde byråd med ”Stalins forfølgelse af anderledes tænkende. Når blot målet nås, er ofrene ligegyldige”.

Det er jo lige før det slår betjent Behnkes sønderskudte påstande om bestikkelse. Hvis jeg nu vendte Bjergegaards ord mod ham selv, så kunne det være nærliggende at spørge: hvem var det egentlig, der under anden verdenskrig brugte Bjergegaards argumentationsstrategi? Eller for at bruge Bjergegaards eget udtryk: ”verbal-akrobatik”.

Bjergegaard hævder – naturligvis mod bedre vidende – at det strider mod “konservative grundværdier” at en lokal politiker tager medansvar for en bys udvikling. Det taler vist for sig selv.

Og så hører vi for 117. gang, at principperne i Grundloven er “offer”. Sic! Alle, der har orket at sætte sig ind i substansen ved, at der ikke er skygge af grundlovstridig adfærd i denne sag. Det morsomme er, at betjent Tom Behnke i 2009 – da hans parti var lidt større og sad i regering – var med til (imod oppositionens ønsker) at vedtage, at planloven ikke skulle ændres på det punkt, den er brugt til af Roskilde kommune. Enhver kan gå ind på Folketingets hjemmeside og se, at betjent Behnke og andre konservative stemte for. De liberale spradebasser Samuelsen og Ammitzbøl, som også har været ude med riven efter Roskilde, gad end ikke møde op til afstemningen i Folketingssalen.

Keld Bjergegaards indlæg (Roskilde Avis’ hjemmeside 22. maj 2012):

Jeg er stærkt forundret over, at det “konservative” byrådsmedlem i Roskilde, Lars Lindskov, giver udtryk for, at det skulle være “ultraliberalt” og åbenbart ikke konservativt at værne om grundlovssikrede rettigheder, som den private ejendomsret.
Hvem af De Konservative folketingsmedlemmer på Christiansborg, Lars Lindskov mener er “ultraliberale”, kan man kun gætte på, men både partiets gruppenæstformand Tom Behnke og partiets politiske ordfører Benedikte Kiær har rejst kraftig kritik af Roskildes overgreb på den private ejendomsret.
De føler sig dog næppe truffet af et tilfældigt byrådsmedlems verbal-akrobatik i bestræbelserne på at forklare et åbenlyst brud på, hvad der må betegnes “konservative grundværdier”.
At Lars Lindskov lægger stemme til ekspropriationen er ikke kønt at se på fra landsledelsen i et parti, der på Christiansborg går forrest i kampen for de grundlovssikrede rettigheder.
Den optræden, den konservative byrådsgruppe i Roskilde har præsteret i sagen om ekspropriationen, vidner kun om, at man i Roskilde ikke er i stand til at se sig ud over de snævre lokalpolitiske interesser, når blot målet helliger midlet.
Det var faktisk samme holdninger, der lå til grund for Stalins forfølgelse af anderledes tænkende. Når blot målet nås, er ofrene ligegyldige. I Roskilde er det først og fremmest principperne i Grundloven, der er “offer”.
Det er den mekanik Lindskov er “offer” for. Derfor kan hans udsagn ikke opfattes som andet end det, det er – KLYNK!
Keld Bjergegaard
Stadig ejer af PlanteRigets jord
Rønøs Allé

Scroll til toppen